MSI Z170A GAMING M5 anakartta 2666 MHz RAM sorunu

kemalicecek

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sorum Msi Z170A Gaming M5 anakartta tek slot ram'in hangi slota takılması gerektiği ve Asus anakart mı Msi anakart mı derken bi an beynin durmuş, karıştırmış ve 2666Mhz ram almışım ama evde hatırladım bu anakartın özelliklerinde "3600(OC)/ 3200(OC)/ 3000(OC)/ 2800(OC)/ 2600(OC)/ 2400/ 2133 MHz" seçenekleri var, bu bir sorun mudur?

Konuyla alakasız ama, konu açmayayım dedim, şu iki kabloyu nereye takacağım acaba? Biri ön panelden geliyor, biri ön kasa fanından?

Dosya Ekleri

• IMG-20151124-WA0000.jpg
    IMG-20151124-WA0000.jpg
    115,2 KB · Görüntüleme: 332
nasıl yani @CJack60
mesela ben 2400 mhz bir ram alıp XMP ile 3000 mhz de çalıştırabilir miyim
örnek ram CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit Ram

Ram ve anakart uyumluysa neden olmasın tabi stabil çalışması lazım. Birde frekans artarsa gecikme süresi uzar.

Konuyla alakasız ama, konu açmayayım dedim, şu iki kabloyu nereye takacağım acaba? Biri ön panelden geliyor, biri ön kasa fanından?

Molex kabloyu kasaya hariçten fan takacak olduğunda bağlarsın. Eskiden IDE HDD içinde kullanılıyordu.

Arkadaşlar XMP dediğimiz teknoloji, işlemcinin standart olarak tanıdığı RAM bellek frekans-saat bilgilerine yenilerini ekler, bu sayede Intel tarafında 1600MHZ gibi değerlere takılmazsınız.

Örneğin APU bir işlemcinin dahili grafik yongasında bellek bulunmaz, RAM bellekler göreve çağrılır. Bu gibi durumlarda bellek frekans değerimiz ne kadar yüksekse APU işlemcideki Radeon grafik yongası için bir o kadar faydalı olur. Intel tarafında XMP, AMD tarafında AMP teknolojisi var bu iş için.

Bellek frekans değerini elbette yükseltebilirsin, @CJack60 'in de bahsettiği üzere saat değerlerinde de yükselme olacaktır. Frekans yükseltmek iyidir ancak dolaylı olarak gecikme süresini artırır, bu da hoşumuza gitmeyen bir durum.

2600MHZ belleklerin varsa XMP ile bu frekansta ve standart gecikme süresinde çalıştırabilirsin, hız aşırtmaya pek gerek yok açıkçası.

Dostum sistwmi bugün aldım. Kasada acemilik ettim biraz galiba, Cooler Master K380 aldım. Şümdi o fotoğrafını attığım bağlantılar kasanın ön fanı ve ön panelden gelen başka bi kablo. Anlatamadım galiba fan alırsan diyip duruyosun ama, bunun biri zaten fandan geliyor ve açıkta duruyor öyle. Şimdi bunu nereye bağlayacağım?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı