MSI Z170A Gaming M7 İleriye Dönük Bir Anakart mı?

• Konuyu başlatan Sero
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 4.107

Sero

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Öncelikle herkese merhaba. Kendime bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum fakat tüm parçaları aynı ay içerisinde alacak maddi güce sahip değilim. En azından tüm parçaları alıp bilgisayarı çalışır hale getirmem 5 ayımı alır. Ama aklıma takılan bazı hususlar oldu. Almayı düşündüğüm anakart MSI Z170A Gaming M7. Bu anakartı aldığımda ileride çıkabilecek yeniliklerden faydalanabilecek miyim? Örnek vereyim; ilk olarak almayı düşündüğüm ekran kartı GTX 970, işlemci ise İ7 6700k. Ben bundan 2 sene sonra ekran kartımı, RAM'i veya işlemcimi değiştirmek istediğimde anakartım beni bir sorunla karşı karşıya bırakır mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Anakart:MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(OC) HDMI USB 3.1 Anakart

Ekran kartı olarak daha iyi seçenekler var. Bence bir işlemciye o kadar verip 2 sene sonra değiştirmek saçma olur. RYZEN tabanlı sistem toplayabilirsin hem ileriye dönük olur hemde alacağın performans artacaktır. Soruna gelir isek o anakarta 7. nesil işlemcileri takabilirsin fakat 7700k'ya geçmek ne kadar mantıklı olur bilemem.

Ekran kartı olarak daha iyi seçenekler var. Bence bir işlemciye o kadar verip 2 sene sonra değiştirmek saçma olur. RYZEN tabanlı sistem toplayabilirsin hem ileriye dönük olur hemde alacağın performans artacaktır. Soruna gelir isek o anakarta 7. nesil işlemcileri takabilirsin fakat 7700k'ya geçmek ne kadar mantıklı olur bilemem.
Anakartın 7. nesil işlemcileri desteklediğini bilmiyordum. Ekran kartını başlangıç seviyesi için düşük tuttum ileride daha iyi seçeneklere döneceğim Gtx1080 gibi. İşte sorum ileride bu üst düzey ekran kartları ile uyumlu ve performanslı çalışabilir mi ?

Skylake tabanlı bir anakart . Kabylake için düşünürsen daha sonradan bir güncelleme ile kabylake işlemciler kullanabilirsin. Kabylake ile çıkan anakartlardan tek eksiği 2. bir PCI m2 sata SSD takamayacak olman. Ne kadar etkiler seni bilemiyorum. Günümüz için bence fazlasıyla üst seviye bir anakart.
Sağlam bir işlemciyle birlikte ilerde gtx 1080 sli bile yapabilirsin.

Skylake tabanlı bir anakart . Kabylake için düşünürsen daha sonradan bir güncelleme ile kabylake işlemciler kullanabilirsin. Kabylake ile çıkan anakartlardan tek eksiği 2. bir PCI m2 sata SSD takamayacak olman. Ne kadar etkiler seni bilemiyorum. Günümüz için bence fazlasıyla üst seviye bir anakart.
Sağlam bir işlemciyle birlikte ilerde gtx 1080 sli bile yapabilirsin.
Bu anakartı dediğiniz gibi bir güncelleme ile 7. Nesil kabylake işlemciler ile kullanabiliyor muyum? Çünkü MSI ın sitesinde 6. Nesil işlemcileri desteklediğini gördüm. Birde dediğiniz eksiklik tam olarak nedir biraz daha açarmısınız ? Tek m2 sata SSD mi takabileceğim ?

Merhaba,
Oncelikle GTX 970 almanizin buyuk hata olacagini ondan cok cok daha ucuz olan RX 480'in GTX 980 performansinda oldugunu belirtmek isterim. Asla eski ekran karti almayin.
Anakarra gelecek olursak. RX 480 (GTX 970'i arastirirsaniz vazgececeginizi kesin emin oldugum icin RX 480 yaziyorum.) i7 6700K ve Z170A Gaming M7 alan biri o fiyata rahatlikla daha guncel olan KabyLake'yi toplayabilir. Z270 anakartlar ve KabyLake islemci (İ7/ i5/ i3 7xxx serisi.) bakmanizi oneririm ama nacizane tavsiyem daha ucuza daha cok performans veren AMD Ryzen almaniz olacaktir. Biraz arastirirsaniz ne demek isteidigimi anlarsiniz.

Bu anakartı dediğiniz gibi bir güncelleme ile 7. Nesil kabylake işlemciler ile kullanabiliyor muyum? Çünkü MSI ın sitesinde 6. Nesil işlemcileri desteklediğini gördüm. Birde dediğiniz eksiklik tam olarak nedir biraz daha açarmısınız ? Tek m2 sata SSD mi takabileceğim ?
Siteden sürücüleri indireceğiniz kısımda Bios update bölümündeki bir güncellemenin açıklamasında
''- Supported next generation new Intel CPU.'' ibaresi bulunuyor. Yani bu konuda bir sorun yaşamazsınız.
6 taneye kadar sata SSD yada HDD kullanabilirsiniz. Ürün tanıtım sayfası güncellenmemiş olabilir. Ancak güncel sürücüler mevcut.
M2 PCI arabirimini kullanan Samsung NVMe SSD 960 pro/ evo yada benzer SSD lerden 1 adet takabilirsiniz. Z270 serisi anakartlarda bu sayı 2 olmuştur. Genel kullanıcıya hitap eden bir durum söz konusu değil diyebilirim.
Bu arada bende RX480 tavsiye ederim eğer gtx 970 i ikinci el biryerden tedarik etmeyecek iseniz. Alternatif olarak şimdi bir RX480 alıp daha ilerde ikinci bir rx480 ile crossfire yapılabilir.

Merhaba,
Oncelikle GTX 970 almanizin buyuk hata olacagini ondan cok cok daha ucuz olan RX 480'in GTX 980 performansinda oldugunu belirtmek isterim. Asla eski ekran karti almayin.
Anakarra gelecek olursak. RX 480 (GTX 970'i arastirirsaniz vazgececeginizi kesin emin oldugum icin RX 480 yaziyorum.) i7 6700K ve Z170A Gaming M7 alan biri o fiyata rahatlikla daha guncel olan KabyLake'yi toplayabilir. Z270 anakartlar ve KabyLake islemci (İ7/ i5/ i3 7xxx serisi.) bakmanizi oneririm ama nacizane tavsiyem daha ucuza daha cok performans veren AMD Ryzen almaniz olacaktir. Biraz arastirirsaniz ne demek isteidigimi anlarsiniz.
Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Z170A Gaming M7 ve 6700K fiyat düzeyinde aynı performansı verecek KabyLake 7. Nesil bir sistem kurabilecek miyim ? 7. Nesil bir İ7 7700 3.6 Ghz , 6. Nesil İ7 6700K 4 Ghz den iyi bir performans verebilecek mi ?

Şöyle bir sistemde tavsiye edilebilir.
35.JPG

Siteden sürücüleri indireceğiniz kısımda Bios update bölümündeki bir güncellemenin açıklamasında
''- Supported next generation new Intel CPU.'' ibaresi bulunuyor. Yani bu konuda bir sorun yaşamazsınız.
6 taneye kadar sata SSD yada HDD kullanabilirsiniz. Ürün tanıtım sayfası güncellenmemiş olabilir. Ancak güncel sürücüler mevcut.
M2 PCI arabirimini kullanan Samsung NVMe SSD 960 pro/ evo yada benzer SSD lerden 1 adet takabilirsiniz. Z270 serisi anakartlarda bu sayı 2 olmuştur. Genel kullanıcıya hitap eden bir durum söz konusu değil diyebilirim.
Bu arada bende RX480 tavsiye ederim eğer gtx 970 i ikinci el biryerden tedarik etmeyecek iseniz. Alternatif olarak şimdi bir RX480 alıp daha ilerde ikinci bir rx480 ile crossfire yapılabilir.
Öncelikle teşekkür ederim. Aşağıda attığınız sistem AMD Ryzen tabanlı bir sistem ve merak ettiğim husus ise Ryzen işlemcinin bir İntel İ7 performansı verebilcek mi ? Ve belirttiğim üzere ileride GTX1080 ya da daha üst modeller gibi astronomik ekran kartları kullanmak istiyorum. Attığınız sistemdeki anakart ileriye dönük bir anakart mıdır ? İleride yapacağım sistem güçlendirmelerine ayak uydurabilir mi ? Son olarak anakart 2667 Mhz ama ramler ise 3000 mhz bu konu hakkında biraz bilgisizim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı