MSI z170A gaming m7 XMP ile RAM'in 3000 MHz Olmaması

FaseMT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sistemimde Corsair Vengeance 16 GB(2x8) 3000 MHz RAM'ler var fakat BIOS'tan XMP açarak O.C ettiğimde 3000 olmuyor ama 2900 ve 2933'e kadar yükseltebiliyorum bunun sebebi nedir?
Anakart:MSI z170A gaming m7.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI'ların en büyük sorunu bu sanırım XMP ile RAM frekanslarını yükseltememe. Aynı sorun bende de var Z170A Gamin Pro var bende. Kingston HyperX Pradator CL13 2666 MHz RAM'lerim var 4x4 2666'ya çektiğimde PC kapanıyor bir müddet sonra 2133'e çekiyor otomatik, 2400'e sabitledim onda sorun olmadı, sanırım uyumsuzluk var yada anakartta sorun var :) Çünkü şuanda BIOS'a girememe sorunu yaşıyorum en kısa zamanda MSI yerine ASUS anakart almayı düşünüyorum. He birde anakartın içinde frekansları elle ayarlaya bileceğin bir kısım var oradan sen elle 3000'e çekebilirsin.

MSI ların en büyük sorunu bu sanırım XMP ile ram frekanslarını yükseltememe. Aynı Sorun bende de var Z170A Gamin pro var bende. Kingston hyperX pradator CL13 2666 mhz Ram lerim var 4x4 2666 ya çektiğimde pc kapanıyor bir müddet sonra 2133 e çekiyor otomatik, 2400 e sabitledim onda sorun olmadı, sanırım uyumsuzluk var ya da anakart da sorun var :) çünkü şuanda bios a girememe sorunu yaşıyorum en kısa zamanda MSI yerine ASUS anakart almayı düşünüyorum... he birde anakartın içinde frekansları elle ayarlaya bileceğin bir kısım var oradan sen elle 3000 e çekebilirsin.

Elle yaptığımız zaman işlemciyi de O.C etmiş oluyoruz diye biliyorum sıvı işlemci soğutucu almadan yapmak istemiyorum.

Hayır kardeşim sadece RAM'leri özel frekanslarına alabiliyorsun işlemci OC olmuyor ben öyle yaptım, RAM'lerim 2400 i6700k işlemcim var oda 4.00 da sol üstteki XMP modu açınca sorun olabilir bende oldu elle kendim istediğim MHz'e çektim sorunsuz kullanıyorum.

EZ modu F7 ile aç sol alttan OC'ye tıkla "DRAM Setting" var oradan "Auto" değil elle istediğin frekansı seçebiliyorsun tabii RAM'in kaldırdığı ayarlar dahilinde. Benim RAM 2666MHz destekli o ayarda sorun oldu anakart ile oradan 2400 MHz'ye çektim sıkıntısız kullanıyorum. Anakart ile RAM'in en iyi ayarını oradan deneyerek bulabilirsin. Sorunsuz çalıştığı en iyi MHz'i bul.

MSI ların en büyük sorunu bu sanırım XMP ile ram frekanslarını yükseltememe. Aynı Sorun bende de var Z170A Gamin pro var bende. Kingston hyperX pradator CL13 2666 mhz Ram lerim var 4x4 2666 ya çektiğimde pc kapanıyor bir müddet sonra 2133 e çekiyor otomatik, 2400 e sabitledim onda sorun olmadı, sanırım uyumsuzluk var ya da anakart da sorun var :) çünkü şuanda bios a girememe sorunu yaşıyorum en kısa zamanda MSI yerine ASUS anakart almayı düşünüyorum... he birde anakartın içinde frekansları elle ayarlaya bileceğin bir kısım var oradan sen elle 3000 e çekebilirsin.
Sinan arkadaşın dediği OC olmuyor işlemciye müdahale etmiyorsun sadece RAM'lere müdahale ediyorsun. BIOS'tan manuel RAM hızın kademeli olarak var oradan 3000 bini seç keyfini bak. İşlemcinin sıcaklığı değişmeyecek. Sadece RAM hızın artacak. RAM'lerin pasif soğutucu ya sahip rahatlıkla kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı