MSI Z270 Tomahawk bilgisayar açılırken gelen bip sesi

yigiter_342

Kilopat
Daha fazla  
MSI Z270 Tomahawk anakartım var. Sitesinden yeni BIOS sürümünü indirip, USB'ye gönderdim. Ardından BIOS'tan gayet pratik bir şekilde kurulumunu yaptım. İşlem 45 saniye kadar sürdü.

Yüklemenin ardından bilgisayarda boot sorunu meydana geldi. Açıldıktan sonra boot aşamasında INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası almaya başladım.

0zgv5L[1].jpg

Onarmayı denedim fakat sistem bir türlü başarılı olamadı. Format atarak sorunu çözdüm.

Fakat asıl sıkıntı şu; BIOS'u güncellediğimde bu yana bilgisayar açılırken tek bip şeklinde bir ses çıkartıyor. Eskiden böyle bir ses çıkmıyordu. Bu ses bir sorun teşkil eder mi? Etmezse, bu sesi kapatma şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bip sesi her şey yolunda, bir sıkıntı yok demektir. Eğer sesten kurtulmak isterseniz anakartınızda üstünde "SPEAKER" yazan ufak bir kablo olması lazim, aşağıda resimi var onu anakarttan çıkartın.
images

MSI Z270 Tomahawk anakartım var. Sitesinden yeni BIOS sürümünü indirip, USB'ye gönderdim. Ardından BIOS'tan gayet pratik bir şekilde kurulumunu yaptım. İşlem 45 saniye kadar sürdü.

Yüklemenin ardından bilgisayarda boot sorunu meydana geldi. Açıldıktan sonra boot aşamasında INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası almaya başladım.

Eki Görüntüle 325410

Onarmayı denedim fakat sistem bir türlü başarılı olamadı. Format atarak sorunu çözdüm.

Fakat asıl sıkıntı şu; BIOS'u güncellediğimde bu yana bilgisayar açılırken tek bip şeklinde bir ses çıkartıyor. Eskiden böyle bir ses çıkmıyordu. Bu ses bir sorun teşkil eder mi? Etmezse, bu sesi kapatma şansım var mı?
bende bugün guncellme yaptım bip sesi var.... kapatma şansım varmı ona bakıyorum.....

Tam 2 yıl önce topladığım sistemden bugüne kadar hiç bios sesi gelmedi. Bugün bios güncellemesi yaptım her açılışta tek bip sesi geliyor eski bilgisayarlarımızda gelirdi çok windows 98 zamanları filan. Bunun herşey yolunda demek olduğunu söylüyorsunuz. Bugüne kadar neden hiç ses yoktu acaba? Bildiğimiz tek kısa bip bencede sorunsuzluk anlamına geliyor ama yinede işkilleniyor insan. Bir sorun yoktur değil mi? Bir temizlik sırasında bios piline dokundum galiba ilk açılışta siyah ekran ve sistem özellikleri filan geldi daha önce gelmeyen bir ekran sonra açıldı bilgisayar. Bu olalı 1 ay oluyo ama ondan kaynaklanacağını sanmıyorum. Bios pili sökülmüş takılmış gibi mi olmuş acaba ?

üstteki mesajda
@mightynosferatu arkadasımızın dedigi gibi spekear jumperına taktıgım bipi kaldırıdım ,sorun duzeldi....
Nası kaldırıyoruz anakarta soketle takılımı. Yuvarlak bişey var ama bende de bugüne kadar ömüyorduda 2 yıldır neden şimdi ötüyor. Arıza sesi gibide görünmüyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı