MSI Z390 MEG GODLIKE - MSI 4 way SLI köprüsü

VasilyTmC

Hectopat
Daha fazla  
Merhabar bir konuda kafama takılan soru işaretleri var sizinle paylaşmak istedim.
MSI Z390 MEG GODLIKE 4600MHz(OC) DDR4 soket 1151.
Anakart kullanacağım ve iki adet RTX 2080 Ti SLI sistemi kullanmak istiyorum
Ama söyle bir durum var anakart içinden iki tane kart çıkıyor ben iki tane ekran kartı taktım ve sonrasında anakarttan çıkan M.2 soket kartını ve yayın için network kartını takmak istiyorum hepsini birden takma şansım var mı?
Çok baktım 1 ve 4 kart yuvalarına ekran kartını taktığım zaman ortada 2 ve 3 soket yuvası boş kalması gerekiyor sizce öyle mi oluyor.

Galiba toplam 5 kart takmak istiyorsun evet galiba mümkün ama ekran kartlarının eninin 2 slot kaplaması gerekiyor, biliyorsun ki yeni kartlar 2.5 slot kaplayabiliyor.

Mesela NVDIA'nın kendi RTX 2080 Ti kartı;
s4.PNG

Mavi ile işaretlediğim yuvalara ekran kartı.

Küçük X1 yuvaya alttaki arayüzü kısa olan kart takılacak.
Kırmızı ile işaretlediğim yuvalara diğer kartlar takılacak.

s1.PNG

s2.PNG

s3.PNG

Hız tablosu bu şekilde;
s5.PNG

M2_3 yuvasına M.2 takılırsa PCI_E5 yuvası devre dışı bırakılacak bu yüzden bu yuvaya bir şey takmayacaksın.
s6.PNG

Galiba toplam 5 kart takmak istiyorsun evet galiba mümkün ama ekran kartlarının eninin 2 slot kaplaması gerekiyor, biliyorsun ki yeni kartlar 2.5 slot kaplayabiliyor.

Mesela NVIDIA'nın kendi RTX 2080 Ti kartı;
Eki Görüntüle 512173

mavi ile işaretlediğim yuvalara ekran kartı.

Küçük X1 yuvaya alttaki arayüzü kısa olan kart takılacak.
kırmızı ile işaretlediğim yuvalara diğer kartlar takılacak.

Eki Görüntüle 512169
Eki Görüntüle 512170
Eki Görüntüle 512171

Hız tablosu bu şekilde;
Eki Görüntüle 512175

Peki benim ekran kartım MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio buna göre sizin söylediğin sisteme göre hangi SLI kartını kullanmam gerekiyor MSI marka var ama model ve ismini bana yazarmışsınız.

Kart 2.5 slot dediğimiz yapıda bu ekran kartı ile yukarıdaki dediğim olay yapılmayacaktır çünkü önündeki PCI-E yuvasını kapatıyor.
s1.PNG

Benim dediğim kart NVDIA'nın kendi piyasaya sürdüğü kart;
s2.PNG

Ayrıca neden ağ kartı takacaksınız acaba?

Benim kafamda söyle bir plan vardı ben de şu an 4 adet Samsung Pro 970 1 TB M.2 var.
İki ekran kartı takmak ve anakartdan çıkan iki kartı da kullanmak istedim olabilir mi yoksa yapmak istediğim sistem yanlış mı olacak.

Kart 2.5 slot dediğimiz yapıda bu ekran kartı ile yukarıdaki dediğim olay yapılmayacaktır çünkü önündeki PCI-e yuvasını kapatıyor.
Eki Görüntüle 512189

Benim dediğim kart NVIDIA'nın kendi piyasaya sürdüğü kart;
Eki Görüntüle 512196

Ayrıca neden ağ kartı takacaksınız acaba?

Ben aynı zamanda yayında yapmak istiyorum anakartın içinden çıkan iki kartı da kullanmak istiyorum bir tanesi M.2 için yuva bir tanesi ise yayın yapmak için kart doğrumu.

Yayın için network kartını takmak istiyorum.
Yayın yapmak için kart doğrumu.
Capture kartı o, ağ kartı değil.

Evet yayın için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi tekrar baktım galiba mümkün gözükmüyor çünkü M.2 çoğaltma kartını PCI_E2 yuvasına taktığın zaman PCI_E4 yuvası devre dışı kalıyor.
s1.PNG

Peki sizce ben şu an ne yapmam gerekiyor elimde 4 adet M.2 var ve iki tane RTX 2080 Ti MSI marka ekran kartı var performans için nasıl bir diziliş yapmam gerekiyor.
Çok fazla bilgim olmadığı için kusura bakmayın.

Not: SLI için hangi modeli almam gerekiyor.

• PCI_E1 yuvasına birinci ekran kartını.
  • PCI_E4 yuvasına ikinci ekran kartını.
  • PCI_E3 yuvasına Capture kartını.
  • PCI_E4 yuvasına takılan ekran kartı sonrası PCI_5 yuvasına kapanmaz ise M.2 çoğaltma kartını bu yuvaya takın.

PCI_5 yuvasına M.2 çoğaltma kartını takacağınız için M2_3 yuvası devre dışı kalacaktır burada takılı olan bir M.2 varsa çıkarın.

Şu an RAID falan yapıyorsanız yukarıdaki dediğim olay ile RAID olur mu bilmiyorum.

Not: SLI için hangi modeli almam gerekiyor.
Elinizdeki kartlar ile SLI oluyor fakat enleri çok büyük oldukları için önündeki yuvayı kapatma gibi bir olay ile karşılaşabilirsin boyutları bu kartlar gibi olması gerekiyor ki kapatmasın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı