MSI Z97A Gaming 7 BIOS 1 Bozulması

Kaan Yılmaz

Hectopat
Daha fazla  
1 hafta önce g3258 ile msi z97a gaming 7 modelini aldım. Pc'yi dün açtım işlemci 0,8 ghz hızında çalışıyordu. Bios'a girdim biraz dolaştım parametreler 3,2 default olarak gözüküyordu ama sağ üst köşede 0,8ghz yazıyordu. Sonraki açılışta pc açılmadı. Bios çöktü uyarısı aldım. Bios 2'ye geçtiğimde ise sıkıntı yok ama bios 1'de bios güncelle diyor. Usb belleği takıyorum bios dosyasını seçiyorum pc 5 saniye içinde kapanacak diyor kapanıyor ve kapanış o kapanış bir daha açılmıyor. Ne yapmam gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aynı sıkıntı bendede var 3.30 ghz işlemci var 0.80 limitledi. Kendini Bakalım uğrasıyoruz çözüm bulduğumuzda yazarım.

Anakarttaki bütün bileşenleri çıkardım bios pili de dahil yarım saat bekledim sonra tekrar montaj yaptım. İşlemcinin 0. 8 ghz hızından kurtulduğunu gördüm normal frekansında çalışıyordu. Bu sırada ise bios 1 hala bozuktu F2 debug kodu gösteriyor. Bios 2 den devam ediyorum.

F2 kodunu biraz araştırdım bozulmuş biosu kendi kendine usb bellek üzerinden tamir etmesi gibi birşeymiş. Pc yi kapadım. Usb yi takıp çalıştırdım biraz bekledikten sonra otomatikmen bios onarma ekranı geldi ve düzgün bir şekilde yüklendi. Bios zarar görmüştü ama düzeltmeyi başardım yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı