MSÜ Hava Harp Okuluna girmek

emorato

Hectopat
Daha fazla  
10. sınıfım ve hava harp okuku düşünüyorum. Çıraklık merkezinde okuyorum. Ailem böyle düşündü bana sormadılar alırken kaydımı meslek lisesinde okuyordum. Ana dersleri öğretiyorlar ama yetmez. Dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Derslerim orta ama matematik kötü sayısal olarak alıyorlarmış sınavda da. Hava Harp Okuluna girmem için hangi sınavlara girmem gerekiyor? Ne yapabilirim? Nasıl olur? Yardımcı olur musunuz acaba pek bir şey bilmiyorum sınavlar hakkında. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle MSÜ sınavına girmen gerekiyor. TYT sınavının bir benzer sınavı diyebiliriz. Ondan sonraki aşamaların ne olduğunu pek bilmiyorum.

Öncelikle MSÜ sınavına girmen gerekiyor. TYT sınavının bir benzer sınavı diyebiliriz. Ondan sonraki aşamaların ne olduğunu pek bilmiyorum.

O başka bir sınav mı?
10. sınıfım ve hava harp okuku düşünüyorum. Çıraklık merkezinde okuyorum. Ailem böyle düşündü bana sormadılar alırken kaydımı meslek lisesinde okuyordum. Ana dersleri öğretiyorlar ama yetmez. Dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Derslerim orta ama matematik kötü sayısal olarak alıyorlarmış sınavda da. Hava Harp Okulu'na girmem için hangi sınavlara girmem gerekiyor? Ne yapabilirim? Nasıl olur? Yardımcı olur musunuz acaba pek bir şey bilmiyorum sınavlar hakkında. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Çıraklık okulunda okuyorum sadece Anadolu lisesi okuyanlar mı alınıyor?

Evet, TYT'den 1-2 ay önce yapılıyor. Hem TYT'ye hem de MSÜ sınavına girebilirsiniz. Parasını ödediğiniz sürece iki sınava da kayıt yapabiliyorsunuz.

Peki sınav zormu acaba Hava Harp Okulu'na girmek zormu ben kendim için soruyorum çünkü çıraklıkda okuyorum derslerde biraz geride çünkü fizik yok kimya yok biyoloji yok İngilizce de yok benim için zor olacak gibi çünkü sınavda hangi dersler çıkıyor bilmiyorum ama bunlar çıkar galiba hangi dersler çıkıyor sınavda biliyor musun acaba?

Hava Harp Okulu'nun taban sıralamasını bilemiyorum ama MSÜ sınavının zorluğu aşağı yukarı TYT sınavı ile aynı sadece bunu söyleyebilirim.

Peki sınav zormu acaba Hava Harp Okulu'na girmek zormu ben kendim için soruyorum çünkü çıraklıkda okuyorum derslerde biraz geride çünkü fizik yok kimya yok biyoloji yok İngilizce de yok benim için zor olacak gibi çünkü sınavda hangi dersler çıkıyor bilmiyorum ama bunlar çıkar galiba hangi dersler çıkıyor sınavda biliyor musun acaba?
Normal biri için pek de zor değil hava harpin yazılı sınavını kazanmak fakat senin durum baya zor olacak fen derslerin olmadığı için ama şansına fen dersleri tytde hayli kolay düzenli çalışırsan kolayca tamamlarsın.
Fiziksel sınavı geçmek zor olan zaten.

MSÜ sınavına gireceksiniz. Daha sonra TYT ve AYT sınavına girip(zorunlu) Temmuz aylarında mülakata hak kazanmak için sıralamaya girmelisiniz. Sıralamaya girdiğinizde sizi ortalama 1 haftalık bir Ankara maratonu bekliyor. O aşamayı da geçtiğinizi varsayarsak en son gene derece sıralamasına girdiğinizde okula girmeye hak kazanacaksınız. Sonrası Allah Kerim.

MSÜ sınavına gireceksiniz. Daha sonra TYT ve AYT sınavına girip(zorunlu) Temmuz aylarında mülakata hak kazanmak için sıralamaya girmelisiniz. Sıralamaya girdiğinizde sizi ortalama 1 haftalık bir Ankara maratonu bekliyor. O aşamayı da geçtiğinizi varsayarsak en son gene derece sıralamasına girdiğinizde okula girmeye hak kazanacaksınız. Sonrası Allah kerim.

Bunlara ek olarak eklemek istedigim Ankara'daki spor ve sozlu mulakati gectikten sonra hastane kısmı en sikintili kisim. Dalagindan, karacigerine, skolyozuna kadar bir ton seye bakiliyor. Bu yuzden bence bir kisinin 1. hedefi MSÜ olmamali gercekten hastane kısmı cok zor. Sozlu mulakatta 1 soru dahi bilmesen zaten geciriyorlar cunku herkes saglik kisminda patur putur dagiliyor. Her seyi gecersen siralamada YKS'nin onemli bayagi fazla. Spor vs. etkiliyor ama YKS kadar degil.

Bunlara ek olarak eklemek istedigim Ankara'daki spor ve sozlu mulakati gectikten sonra hastane kısmı en sikintili kisim. Dalagindan, karacigerine, skolyozuna kadar bir ton seye bakiliyor. Bu yuzden bence bir kisinin 1. hedefi MSÜ olmamali gercekten hastane kısmı cok zor.
Kesinlikle katılıyorum. Deneyimlemiş biri olarak şunu söylemeliyim ki: Kan tahlilimdeki 1 değer için beni kurul eledi. Kurula gitmeden o bir değer için 2 polikilinikten onay aldım. MSÜ kesinlikle birinci hedef olmamalı. Ben değil, onlar bir Kemalist asker kaybetti. Bir daha da yanından geçmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı