MSÜ taban puanları artar mı?

Bu sene hava harp okulu, deniz harp okulu puanları artar mi sizce?

Zamanında MSÜ'ye girmiş biri olarak şunu diyebilirim, isterseniz taban puanı alın isterseniz tam puan çekin. Mesele puanda değil, başvuran çok kişi var. MSÜ'nün kendi elemelerinden geçmek amaç. Havacılıkta psikomotor ve psikoteknikten geçemezseniz isterseniz Türkiye birincisi olun, alınmıyorsunuz. Deniz için bir şey demem zor, o alana yönelen tanıdığım da yok.
En son basamak olan mülakatta dikkatli olmak gerekli, taban puanı çok kafanıza takmayın. 210 puan ile çağrılan arkadaşım var, beraber gittik spor elemesine.

Zamanında MSÜ'ye girmiş biri olarak şunu diyebilirim, isterseniz taban puanı alın isterseniz tam puan çekin. Mesele puanda değil, başvuran çok kişi var. MSÜ'nün kendi elemelerinden geçmek amaç. Havacılıkta psikomotor ve psikoteknikten geçemezseniz isterseniz Türkiye birincisi olun, alınmıyorsunuz. Deniz için bir şey demem zor, o alana yönelen tanıdığım da yok.
En son basamak olan mülakatta dikkatli olmak gerekli, taban puanı çok kafanıza takmayın. 210 puan ile çağrılan arkadaşım var, beraber gittik spor elemesine.

Hocam MSÜ'ye geçen sene ben de girdim hava harp için. Her şeyi de geçtim. Sorduğum soru: HHO için artar mı? Çünkü o puanı geçemezsen mülakatlara da çağırmıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden 210 puan ile çağrılıyor? Taban puanı geçenlerin çağrılması gerekmez miydi?

Sınavı geçen seneye göre kıyaslarsak (2021 MSÜ sınavına girdim.) bu sene zordu. Herkes çok iyi yaptım diyor fakat sonuçlar açıklandığında çoğunluk dökülüyor. Bana kalırsa bu sene ya 5-10 puan düşer ya da yükselir ama ben daha çok düşer diye tahmin ediyorum. Geçen sene sınava yaklaşık 500 bin kişi katıldı ve 250 bin kişi müracaat yaptı bu sene 550 bin kişi katıldı

Bence önceki senelere göre sınav daha zor olduğu için ya değişmez ya da düşer gibi geliyor 30 dakika verdiler. Ek olarak bu yüzden yükseleceğini düşünüyordum fakat matematikteki problemlerle ve geometri sorularıyla o 30 dakikayı fazlasıyla aldıklarını düşünüyorum. Umarım değişmez veya düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı