MSÜ'de 2. Oturuma YDT'den Girilebilir Mi?

Porcelain

Kilopat
Katılım
26 Ağustos 2016
Mesajlar
233
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Meslek
Kendine Danışman
Merhabalar. Erkek kardeşim bir dil öğrencisi ve MSÜ sınavına girmek istiyor fakat başlıktan da anlaşılacağı üzere bir endişesi var. Acaba 2. oturuma (AYT) YDT'den (Yabancı Dil Testi) girebilir mi? Böyle bir şey mümkün müdür? Değilse AYT Sözel kısmından girmesi mümkün müdür? Şimdiden teşekkürler.
 
Parasını yatırdığınız sürece ve şartlar yerine getirildiği sürece istediğiniz tüm sınava girebilirsiniz. MSÜ üstteki arkadaşın dediği gibi de tek oturumdan oluşuyor, onun birden fazla oturumu yok.
 
MSÜ sınavının 2. oturumu yok. Deneme amaçlıysa hiçbir sıkıntı yok, girebilir.
Harp okulları için hem AYT hem TYT şartı bulunmuyor muydu? Bizim endişemiz AYT'ye de girerse YDT opsiyonunun bulunup bulunmayacağı. Eğer YDT yoksa yalnızca TYT'ye girecek çünkü.
 
@Porcelain YKS için 3 oturuma da başvuracaksınız. 1. gün TYT, 2. gün sabah AYT ve öğleden sonra YDT sınavına gireceksiniz. Bu sınavların MSÜ'ye ya da MSÜ'nün YDT'ye bir engeli yok.
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam da doğrulayabilir, düzeltebilir.
Ben galiba kendimi doğru ifade edemedim. Sizleri de uğraştırdım. İşte 2. gün YDT'den sınava girebilir mi acaba MSÜ'de? Biz bunu merak ediyoruz. YKS apayrı. Onu biliyoruz. MSÜ'de TYT oturumu sonrasında AYT oturumunda AYT yerine YDT'den de sınava girebilir mi? Endişemiz bu. 🤭
 

Geri
Yukarı