Mühendislik için bilgisayar seçimi

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Bilgisayar mühendisli olmak istiyorum. Bu sene sınava gireceğim, aklımda şöyle bir plan var; 8000 TL bütçem var eğer laptop alırsam bütçenin hepsini laptop almaya harcayacağım. Diğer plan yine 8000 TL'ye gaming masaüstü bilgisayar toplamak ve elimde bulunan laptopu mühendislik için kullanmak. Aşağıya şuanki bilgisayarımın özelliklerini ekran görüntüsü ile atacağım. Siz ne tavsyie edersiniz? Ne yapmalıyım? Yorum yazarsanız memnun olurum.

Öncelikle bilgisayarın şuan ki satış linkini bırakayım. Şanslıyım sanırım kurdan önce tam 1079 TL'ye almıştım. Kaça satarım sizce 3-4 aylık cihaz bunuda sormayı ihmal etmiyeyim. :D
Şuanki bilgisayarım bu; Asus E402NA-GA071 Intel Celeron N3350 4GB 128GB SSD Freedos Fiyatı

Tekrar düşünceleriniz için teşekkürler. (Kullanılan windows sürümü windows 10 pro 64 bit, cihazda sadece 128 GB ssd bulunuyor ama kolayca hdd ekleyebileceğim bir alt plaka var. İntel hd graphics 510 olanı kullanıyor sanırım tam ismi yazmıyor aygıt yöneticisinde.)
özelikkk.png
özellik.png
özellikk.png

Çok oyun oynamıyorsanız laptop her zaman en iyi seçenektir. Zaten o fiyatlar alacağınız laptop bile size çok rahat oyun oynatır.

Ben çok oyun oynuyorum. CS GO için de profesyonellik düşünüyorum. O yüzden karar veremedim.
Mimarlık okumuyorsun sonuçta, Autocad kullanmayacaksın.
Örnek veriyorum bi Visual Studio açmak için bu bilgisayar gereksiz.

Gereksiz derken bu bile fazla mı?

Ben çok oyun oynuyorum. CS GO için de profesyonellik düşünüyorum. O yüzden karar veremedim.
O zaman en güzeli bir masaüstü toplamak, elinizdeki laptopa gelirsek, uzun kodlarda RAM ihtiyacı artabilir, bunu belirteyim. Sonuçta o kodu çalıştıracaksınız ve RAM'e ihtiyaç duyulacak o anda tabi aynı zamanda işlemci ve o işlemcinin o tür uzun kodlarda çok başarılı olacağını düşünmüyorum çünkü ofis işleri için çıkarılan bir işlemci.

Ben de aynı soru işaretlerine sahibim. En önemli kriter şu anda yaşadığın şehirdeki bir üniversiteye mi gideceksin? Konaklaman yurtta, apartta ya da aile evinde mi olacak? Şahsen il dışında okuyacaksan laptop çok avantajlı oluyor. Sonuçta kasa mini ITX olmayacaksa taşıması eziyet.
Profesyonel oyun için laptop belki bir tık geride kalabilir ama taşıma konforunun performans açığını kapatacağını düşünüyorum. At çantaya; kafede, kütüphanede koy masaya kullan.

Ben de aynı soru işaretlerine sahibim. En önemli kriter şu anda yaşadığın şehirdeki bir üniversiteye mi gideceksin? Konaklaman yurtta, apartta ya da aile evinde mi olacak? Şahsen il dışında okuyacaksan laptop çok avantajlı oluyor. Sonuçta kasa mini ITX olmayacaksa taşıması eziyet.
Profesyonel oyun için laptop belki bir tık geride kalabilir ama taşıma konforunun performans açığını kapatacağını düşünüyorum. At çantaya; kafede, kütüphanede koy masaya kullan.

Kendim zeytinburnunda oturuyorum (istanbul). Gideceğim okul kültür üniversitesi. Metrobüs tam önünde iniyor. Kısaca ulaşım rahat.

Ben yine de laptop diyorum. Her ihtimale karşı, bir üniversite öğrencisi için çok konforlu olur. Şu an oyun performansı açısından nasıl bir hezimet yaşarım diye düşünüyor olabilirsiniz -ki ben de yaşadım-, bence abartılacak bir durum değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı