Mühendislik mi tıp mı?

Git öğretmenlik yaz emin ol mühendislikte doktorlukta hepsi boş, harcayacağın zaman ve çalışma saatleri hiçbir şekilde para olarak karşılığını vermeyecek. Öğretmenlik yaz kolay bir öğrencilik hayatın ileriki yaşamında 3 ay tatil ve kolay bir hayatın olur, öğretmenlerin hiçbiri 4 tam gün bile çalışmıyorlar. Tıp, mühendislik vs. hepsi bomboş dediğimi yap ilerde bana dua edeceksin.
Haklısınız hocam ama öğretmenlerde de atanma sorunu var. Ülkede her meslek sorunlu maalesef.

Git öğretmenlik yaz emin ol mühendislikte doktorlukta hepsi boş, harcayacağın zaman ve çalışma saatleri hiçbir şekilde para olarak karşılığını vermeyecek. Öğretmenlik yaz kolay bir öğrencilik hayatın ileriki yaşamında 3 ay tatil ve kolay bir hayatın olur, öğretmenlerin hiçbiri 4 tam gün bile çalışmıyorlar. Tıp, mühendislik vs. hepsi bomboş dediğimi yap ileride bana dua edeceksin.

Öğretmenlikte atanmak azap.
Doktorluk Türkiye'de yapılmaz.
Mühendislik Türkiye'de çok rağbet görse de patronların dediğine bakıyorsunuz.

Öğretmenlikte atanmak azap.
Doktorluk Türkiye'de yapılmaz.
Mühendislik Türkiye'de çok rağbet görse de patronların dediğine bakıyorsunuz.
ama atanırsan mis gibi bir hayatın olur ingilizce öğretmenleri kolay atanıyor diye duymuştum fakat şu an sistem nasıl bilmiyorum en kolay atanan neyse onu yaz fakat mutlaka öğretmenlik olsun, Doktorluk mühendislik bunların hepsi tam anlamıyla çile en dandirik mühendisliği dahi bitirmesi ciddi zaman alıyor ayrıca kendini mühendislik dışında zeka vb. konulardada kitap okuyarak geliştirmen gerekiyor. Yeni mezun mühendis olarak işe girdiğinde 5-6 sene boyunca haftanın 6 günü çalışarak asgari ücret bile kazanamayacaksın ondan sonra usta parası vermeye başlayacaklar.

Hukuk okuyan birisi olarak tıp, hukuk, diş hekimliği gibi kalıp ve ezber bilgi gerektiren bölümleri ezber yeteneğin yoksa tavsiye etmem. Her şeyi ezberleyeceksin bu bölümlerde. Mühendislikte ise daha çok pratik, matematiksel işlemler olarak gidecek. İş istihdamı için soruyorsan tıp garanti meslek. Ama tıp kazanacak puanın varsa yüksek ihtimalle iyi bir yerde mühendislik de tutuyordur. İlk 20K içindeysen iyi bir yerde bilgisayar mühendisliği yaz kurtul derim. Ama Türkiye'de kalacağım, sabit bir gelirim olsun, garanti işim olsun diyorsan tıp.

Ama atanırsan mis gibi bir hayatın olur İngilizce öğretmenleri kolay atanıyor diye duymuştum fakat şu an sistem nasıl bilmiyorum en kolay atanan neyse onu yaz fakat mutlaka öğretmenlik olsun, doktorluk mühendislik bunların hepsi tam anlamıyla çile en dandik mühendisliği dahi bitirmesi ciddi zaman alıyor ayrıca kendini mühendislik dışında zeka vb. konulardada kitap okuyarak geliştirmen gerekiyor. Yeni mezun mühendis olarak işe girdiğinde 5-6 sene boyunca haftanın 6 günü çalışarak asgari ücret bile kazanamayacaksın ondan sonra usta parası vermeye başlayacaklar.

Türkiye'de her daim kötü senaryodan gitmek zorundasınız.

Merhaba. Bu sene YKS sınavına hazırlanan birisiyim. Sınava sayısaldan girmeyi düşünüyorum fakat hedefimi tam olarak belirleyemedim. Tıp ve mühendislik arasında gidip geliyorum. Tıp isteme nedenim maaşının iyi olması ve iş bulma sıkıntısının olmaması. Mühendislik isteme sebebim ise tıp a göre biraz daha risksiz bir iş. Ayrıca tıp kadar uzun bir okuma serüveni yok. Fakat mühendisliklerde de iş bulamama veya iş bulup kötü bir maaş ile çalışmak beni korkutuyor. Sizce hangi bölümü hedeflemeliyim?

Maaş ve iş bulma sıkıntısı nedeniyle tıp seçmeyi düşünüyorsanız lütfen bunu kendinize yapmayın ileride pişman olursunuz.
Yapabileceğiniz ve ömür boyu çalışmaktan zevk alabileceğiniz bir mesleği, bölümü tercih edin.

Git öğretmenlik yaz emin ol mühendislikte doktorlukta hepsi boş, harcayacağın zaman ve çalışma saatleri hiçbir şekilde para olarak karşılığını vermeyecek. Öğretmenlik yaz kolay bir öğrencilik hayatın ileriki yaşamında 3 ay tatil ve kolay bir hayatın olur, öğretmenlerin hiçbiri 4 tam gün bile çalışmıyorlar. Tıp, mühendislik vs. hepsi bomboş dediğimi yap ilerde bana dua edeceksin.
Prestij diye bir gerçek de var. Tıptaki itibarla öğretmenlikteki itibar kıyaslanamaz bile. Kazanılan sosyal statü de önemlidir ve göz ardı edilmemelidir.

Tıp kazanacak potansiyelde birinin öğretmenlik okuması cehennemdir, çünkü ona çok hafif gelecektir ve gerçek potansiyelini açığa çıkaramayacaktır. Böyle kişilerin daha büyük işler yapması gerekiyor bence.

Risk konusunda mühendislik bölümün dede riskli sektörler var, bana kalırsa.

Maaş ve iş bulma sıkıntısı nedeniyle tıp seçmeyi düşünüyorsanız lütfen bunu kendinize yapmayın ileride pişman olursunuz.
Yapabileceğiniz ve ömür boyu çalışmaktan zevk alabileceğiniz bir mesleği, bölümü tercih edin.

Zevk alacağım bölümleri okuyan çoğu kişi şu anda A101 kasiyeri falan oluyor hocam. Türkiye gibi bir ülkede hayaliniz olan mesleği yapmak ya da yapmaya çalışmak çok zor maalesef. Bu yüzden insanlar iş ve paradan dolayı ilgisi olmayan mesleklere yöneliyorlar ve buna mecburlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı