Tıp mı mühendislik mi?

Yani doktorluk kutsal bir meslek gibi görülüyor ama nereden baksan her gün şiddete maruz kalan doktorlar görüyoruz kutsal olan meslek de böyle sorunlarla karşılaşmayız haksız mıyım hocam ? Ama bir işi para için bakmıyorum çünkü uzun vade de paranın beni kurtarmayacağını biliyorum mühendislikte de efor sarf ediyoruz önceki mesajlarda belirttiğim gibi bir tane tanıdığım Almanya menşeli Mercedes'in firmasında çalışıyor geceye kadar çalıştırıyorlarmış.Bir de hocam son olarak sormak istiyorum 100.000 lira maaşla işe başlayan mezun bana pek inandırıcı gelmiyor.Bana biraz o konuda bilgi verir misiniz?
Doktorların şiddet görmesi meselesi ne yazık ki devletin suçu bu tarz olaylara müdahele edip prosedür uygulamadığı için. Mühendislikte de efor var tabii ben sadece tıpa kıyasla fazla olmadığını belirttim.

Gizlilik gereği detaylardan bahsedemem ancak büyük bir holdingten iş teklifi aldı üniversitenin referansı sayesinde. Kendisini de oldum olası kendisini eğitimine adamış bir insandı zaten zamanında Almanya'ya gidecekti ancak covid meselesiyle iptal oldu o zamandan kalan Almanca bilgisi onu en ilerilere attı şimdi de Fransızca öğreniyor şirket aracılığıyla ki çok dilli olan bir insanı kimse kaybetmek istemez o maaşı alması normal.

Mühendislik bölümlerini 4 senede bitirebilen kişi sayısı az da adamakıllı çalışırsanız neden olmasın? Tıptan iyidir bence.

Yapay zeka konulu içerikler daha kolay gündem oluyor çünkü. Her gün artık yapay zeka ile korku yaratmaya çalışılan haberlerden sıkıldım. Aynı NVIDIA geçenlerde yapay zeka sağlık çalışanlarını duyurdu, başka bir şirket yapay zeka ile Mimarlık projeleri yapıyor, Çin birkaç hafta önce doktorluk yapabilen yapay zekaların bulunduğu bir hastaneyi faaliyete geçirdi. Yani bu artık bir noktada yarış haline gelmiş bir teknoloji. Fakat bu yapay zekalar ne kadar işlevsel, anlatıldığı gibi tek başına bir doktorun, mühendisin, mimarın işini gerçekten yapabiliyor mu yoksa sadece abartılan birer araçlar mı? Yazılımda bu duruma çok fazla şahit oluyoruz, öve öve bitirilemeyen yapay zeka araçları projelerde saçma sapan sonuçlar veriyor. O yüzden bu işin bir noktada metaverse hikayesine dönmeye başladığını düşünüyorum. Gelişmeler oluyor mu? Elbette oluyor, ancak söylenildiği gibi bir dönüşümden ziyade işleri hızlandıran bir araç olarak kalacağını düşünüyorum.
yani her gün yapılan bu yapay zeka açıklamalarından dolayı insanları psiklojik olarak etkilemeye çalışıyor olabilirler hocam.Böyle bir zihniyet oluşmasını sağlıyor olabilirler

Doktorların şiddet görmesi meselesi ne yazık ki devletin suçu bu tarz olaylara müdahele edip prosedür uygulamadığı için. Mühendislikte de efor var tabii ben sadece tıpa kıyasla fazla olmadığını belirttim.

Gizlilik gereği detaylardan bahsedemem ancak büyük bir holdingten iş teklifi aldı üniversitenin referansı sayesinde. Kendisini de oldum olası kendisini eğitimine adamış bir insandı zaten zamanında Almanya'ya gidecekti ancak covid meselesiyle iptal oldu o zamandan kalan Almanca bilgisi onu en ilerilere attı şimdi de Fransızca öğreniyor şirket aracılığıyla ki çok dilli olan bir insanı kimse kaybetmek istemez o maaşı alması normal.
hocam sorması ayıp hangi bölümü okuyordunuz.Birkaç tane sorum olacaktı da size

Mühendislik bölümlerini 4 senede bitirebilen kişi sayısı az da adamakıllı çalışırsanız neden olmasın? Tıptan iyidir bence.
nadir de olsa 3 senede de bitiren var bölümü çalışarak yapılamayacak birşey değil dediğiniz gibi

hocam sorması ayıp hangi bölümü okuyordunuz.Birkaç tane sorum olacaktı da size
Bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim istediğinizi sorabilirsiniz. Derslerin zorluğunu merak ediyorsanız kendi çapında zorlukları var ancak disiplinle üstünden aşılamayacak bir şey değil sadece laboratuvar dersleri zorlayabiliyor.

Bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim istediğinizi sorabilirsiniz. Derslerin zorluğunu merak ediyorsanız kendi çapında zorlukları var ancak disiplinle üstünden aşılamayacak bir şey değil sadece laboratuvar dersleri zorlayabiliyor.
Bilgisayar mühendisliğini 4 sene de bitirmenin zor olduğu söyleniyor 5 6 yıla sarkabiliyormuş derslerden geçmek bu kadar zor mu ?
Bir de mezun olduktan sonra hangi sektörde ilerlemeyi düşünüyorsunuz

Bilgisayar mühendisliğini 4 sene de bitirmenin zor olduğu söyleniyor 5 6 yıla sarkabiliyormuş derslerden geçmek bu kadar zor mu ?
Bir de mezun olduktan sonra hangi sektörde ilerlemeyi düşünüyorsunuz
Sarkıtanı fazla duymadım duyduklarımın çoğu da profesörlere zıt düştükleri için oldu genelde. Bilgisayar mühendisliği aman aman saç baş yolduracak bölüm değil gerçek çileyi makineciler çekiyor.

Henüz net planlamadım mezunluğa doğru önüme gelen teklifleri değerlendirip ona göre hareket etmeyi düşünüyorum duruma göre ya savunma sanayi ya da üniversitenin bağlantılarını kullanarak yurt dışında da kariyer yapabilirim.

Sarkıtanı fazla duymadım duyduklarımın çoğu da profesörlere zıt düştükleri için oldu genelde. Bilgisayar mühendisliği aman aman saç baş yolduracak bölüm değil gerçek çileyi makineciler çekiyor.

Henüz net planlamadım mezunluğa doğru önüme gelen teklifleri değerlendirip ona göre hareket etmeyi düşünüyorum duruma göre ya savunma sanayi ya da üniversitenin bağlantılarını kullanarak yurt dışında da kariyer yapabilirim.
Hangi okulda okuyordun kararımı verdim gibi duruyorum ingilizce çalışmaya başlayacam

Hangi okulda okuyordun kararımı verdim gibi duruyorum ingilizce çalışmaya başlayacam
Detay vermek istemiyorum ancak teknik üniversitede okuyorum. Bilkent bilgisayardan bahsediyorsan en kötü sayısal 300'den bahsediyoruz ki koç bilgisayar harici giremeyeceğin bir üniversite yok o sıralamada. Bilkent, boğaziçi, İTÜ, ODTÜ.... hiç biri üzmeyecek üniversiteler hangisi senin daha işine gelirse orayı yazabilirsin.

Detay vermek istemiyorum ancak teknik üniversitede okuyorum. Bilkent bilgisayardan bahsediyorsan en kötü sayısal 300'den bahsediyoruz ki koç bilgisayar harici giremeyeceğin bir üniversite yok o sıralamada. Bilkent, boğaziçi, İTÜ, ODTÜ.... hiç biri üzmeyecek üniversiteler hangisi senin daha işine gelirse orayı yazabilirsin.
burssuz girmek istiyorum hocam bilkente yani onun içinde ilk 8000 e girmek gerekiyor para için de sorun olacağını düşünmüyorum sene içersinde okulda iyi işler çıkarınca okulun burs olanağı sağladığını duydum

Yaklaşık 10 yıl sonra mevzun olacağını var sayıp. O zaman çalışmaya başlayacağını da göz önünde bulundurursak ve şu an da zaten yapay zeka destekli operasyonlar olduğunu da varsayarsak(yurt dışında deneme amaçlı), Yapay zeka mühendislik alanı daha karlı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı