Mühendislik programları için i7 6700 sistem

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Bilgisayarı çok ağır derecede solidworks, autocad, catia, siemens nx 10 gibi programları kullanmak için alıyorum. İ7 6700 tabanlı bir bilgisayar olacak ama bütçe üst sınır monitör dahil 3000 tl. Resimdeki sistemi toplamayı düşünüyorum.
Çok nadir gta 5 fm filan oynarım onun dışında oyun oynamam. Ekran kartı o programlar için yeterli mi?Anakart sıkıntı yaratır mı ? Ve örnek sistem tavsiyelerinize açığım. Dediğim gibi mühendislik programları üzerinde yoğumlaşacağım. Üst sınır monitör dahil 3000 tl. Bu bayram sonunda kesin alacağım.

Şimdi farkettim anakart ddr4 destekliyor ramler ddr3. ramleri ddr4 (2x4) yaptığımızı düşünebiliriz.

Adsız.png

Kasayı değiştir overclok yapmıçağın için anakartın güzel ama marka olarak Gıgabyte öneririm. Ram lerin ddr4 olmalı ekran kartına az daha yüklen veya biraz bekle fiyatlar kendine gelinçe RX 470 veya yeni çıkıçak olan 1050 al.

Dediğim gibi oyun tabanlı degil mühendislik programları tabanlı bir sistem olacak. Bu yüzden ekran kartindansa işlemciye daha fazla önem vermem gerek.
Kasa olarak ne onerirsiniz peki?
Sistem neden olmamış Onuda söyler iseniz eksikleri tamamlariz?

Kasayı değiştir overclok yapmıçağın için anakartın güzel ama marka olarak Gıgabyte öneririm. Ram lerin ddr4 olmalı ekran kartına az daha yüklen veya biraz bekle fiyatlar kendine gelinçe RX 470 veya yeni çıkıçak olan 1050 al.
Kasa bellek konusunda haklisin kesinlikle ama ust sinir 3000 tl diyorum o bütçeyle nasıl 1050 yada rx 470 alırım arkadaşım?

Bu sistem olmamış tavsiye etmem.
Neyi olmamia neden olmamış soyler isen daha yardımcı olursun bana

İ7 6700 işlemci takmışsın ama h110m chipsetli anakart kullanmışsın bence o anakart o işlemci için düşük kalmış bellekleri 2x 4 yaparım demişsin zaten o anakartta çift kanal var yükseltmek istersen bellekleri atmak zorunda kalırsın seçtiğin kasa çok dandik kesinlikle o güç kaynağını önermem ekran kartını en azından r7 370 yapabilirsin 750 ti eski kaldı biraz.

İ7 6700 işlemci takmışsın ama h110m chipsetli anakart kullanmışsın bence o anakart o işlemci için düşük kalmış bellekleri 2x 4 yaparım demişsin zaten o anakartta çift kanal var yükseltmek istersen bellekleri atmak zorunda kalırsın seçtiğin kasa çok dandik kesinlikle o güç kaynağını önermem ekran kartını en azından r7 370 yapabilirsin 750 ti eski kaldı biraz.
Butce 3000 tl olunca anakarttan kismak gerek o yuzden onu sectim overclook yspilmayacak. Kasa dandik tavsiyelere acigim ama ekrean karti nvidia tercih ederim

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı