Mühendislik programları için i7 6700 sistem

Aslına bakılırsa bu tarz bilgisayar donanımları konusunda arkadaşlar kadar bilgili değilim. Ama bir tavsiye istiyorsan sana şu şekilde açıklayayım. Senin yapmaya çalıştığın daracık bir sokaktan tırı geçirmeye benziyor. Düşük bütçeyle i7 6700 alıp diğerlerini aşırı kısarak dengesiz bir sistem oluşturacağına, uyumlu ve dengeli bir sistem toplamanı öneririm. 3000 TL bütçeye i7 6700 çok zorlama oluyor. 3000 TL'ye gayet kaliteli ortalama bir sistem toplanabilir.

3000 TL ye şimdilik ekran kartsız bir sistem toplayıp i7 6700 un içine dahil olan grafik işlemciyle idare edebilirsiniz. Bu sayede bu bütçeyi daha iyi bir Anakart/kasa ve Psu ya ayırmak tercih edilebilir. Yeni ekran kartlarının çıkması/yaygınlaşmasıyla fiyatlar biraz daha düşecektir. Uygun olduğunuz, bütçe ayirabildiğiniz bir vakitte sisteme uygun bir ekran kartı ekleyebilirsiniz. İşlemci içindeki grafik birimi testlerini Technopat'ta bulabilirsiniz.

O kasayı almak belkide bütün sistemini öldürebilir çünkü güç kaynağı çok dandik ve anakart da o kadar üst düzey olmadığı için voltaj sorunu yaşarsan sitemini öldürürsün. Sistem çok dengesiz ileride pişman olursun tabiki de seçim senin istediğini yapabilirsin.

Elimden geldiğince dengeli bir sistem toplamaya çalıştım kasa 2700 tl tuttu 300 tl lik bir monitör alabilirsin ve ileride mutlaka ssd eklemeni tavsiye ederim.
2700.JPG

O kasayı almak belkide bütün sistemini öldürebilir çünkü güç kaynağı çok dandik ve anakart da o kadar üst düzey olmadığı için voltaj sorunu yaşarsan sitemini öldürürsün. Sistem çok dengesiz ileride pişman olursun tabiki de seçim senin istediğini yapabilirsin.

Elimden geldiğince dengeli bir sistem toplamaya çalıştım kasa 2700 tl tuttu 300 tl lik bir monitör alabilirsin ve ileride mutlaka ssd eklemeni tavsiye ederim.Eki Görüntüle 171783
Evet bende tavsiyeleriniz ve araştırmalarım üzerine bu anakarti ve ekran kartını seçmeyi dusundum. Ancak islmcisen biraz kisip 6. Nesil i 5 6600 kullanamaz miyiz diye dusunmuyor değilim açıkçası.

Evet bende tavsiyeleriniz ve araştırmalarım üzerine bu anakarti ve ekran kartını seçmeyi dusundum. Ancak islmcisen biraz kisip 6. Nesil i 5 6600 kullanamaz miyiz diye dusunmuyor değilim açıkçası.
Normalde ben i7 6700 işlemciye gtx 950 önermem fakat siz i7 6700 işlemci isteyip bütçenizde 3000 tl olduğunu söyleyince en dengeli bunu toplayabildim.

i7 6700K işlemciye 750 Ti koymak bana pek mantıklı gelmedi niyeyse?
Elbette mantikli degil ama simdiye kadar hep oyun odakli sistemlere alistik iste i3 islemci 960 ekran kasrti gibi, ama benim kullanacagim alan cok daha baska islemciye yuklencegim bir alan. Ekran kartini yuksek alsam oyle yatacak kasada

Beyler mühendislik programları için filan renk önemli bir konu TN panel bir monitör önermemelisiniz IPS panelli kaliteli bir monitör önermelisiniz. RAM 16 GB dilerseniz 8 yapabilirsiniz ama kullanacağınız programlar için 16 öneriyorum.
Eki Görüntüle 171812
Guzel noktaya deginmissiniz tesekkur ederim. 750ti isimi gorur gibi geldi ama gtx 950 de aklimi celmedi degil. 750 ti ile 950 arasinda gercekten almayas degecek bir performans farki var mi acaba

Bu arada anakart olarak b150 m bazooka ya kesin karar kildim arkadaslar

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı