Mühendislik programları için i7 6700 sistem

Performans farkı var ancak az oyun oynayadığınız için bir şey hissetmezsiniz.

Gigabyte B150M D3H Bazooka modelinden daha gelişmiş bir anakart ama siz bilirsiniz.

Buradan inceleyebilirsiniz.
GIGABYTE - Motherboard - Socket 1151 - GA-B150M-D3H (rev. 1.0)
Evet anakart biraz daha iyi bu anakart alınabilir ekran kartına gelirsek fazla hissetmezsiniz demişsiniz ama yinede güncel performanslı bir ekran kartı almak şuan kıstığı bütçeye değmez diye düşünüyorum.

İzleyin karar verin ben GTX 950 aldım siz isterseniz 750Ti alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elbette mantikli degil ama simdiye kadar hep oyun odakli sistemlere alistik iste i3 islemci 960 ekran kasrti gibi, ama benim kullanacagim alan cok daha baska islemciye yuklencegim bir alan. Ekran kartini yuksek alsam oyle yatacak kasada

Guzel noktaya deginmissiniz tesekkur ederim. 750ti isimi gorur gibi geldi ama gtx 950 de aklimi celmedi degil. 750 ti ile 950 arasinda gercekten almayas degecek bir performans farki var mi acaba

Bu arada anakart olarak b150 m bazooka ya kesin karar kildim arkadaslar
Haklısın mühendislerin ne tür programlarla uğraştığını bilemem ama işlemciyle çok uğraştıklarını bilirim. Yinede eğer kendi sisteminizi alacaksanız ve oyuda oynarım diyorsanız gelin 750 Ti den vazgeçin derim. Çünkü sistem hebâ olur gibime geliyor.

Suphesiz fark vardir ama ust duzey oyunlari ust duzey ayarlarda oynamayi dusunmedigim icin i7 6700+bazooka+750ti veya gtx950 dusunuyorum suan. Tabiki butceme gore. Bu bayram sonu en gec alacagim

Ekran kartını ileride değiştirebilir ama şuan hala yeterli bir kart.
Peki sen cooler master rc 430 kasani tavsiye edervmisin memnun musun

Merhaba arkadaşım i5 6600 ve i5 6500 arasında pek bir fark yok diye biliyorum.
Aynı zamanda mühendislik programı için i5 te yeterli oluyor diye biliyorum i7 daha profesyonel diye biliyorum iyice bir araştırma yapmanı öneririm çünkü mühendislerde daha çok apple bilgisayar görüyorum ve çoğunlukla i5 oluyor.

Merhaba arkadaşım i5 6600 ve i5 6500 arasında pek bir fark yok diye biliyorum.
Aynı zamanda mühendislik programı için i5 te yeterli oluyor diye biliyorum i7 daha profesyonel diye biliyorum iyice bir araştırma yapmanı öneririm çünkü mühendislerde daha çok apple bilgisayar görüyorum ve çoğunlukla i5 oluyor.
evet çok araştırdım bende kullananlara filan sordum i5 yeterli oluyor diye söylüyorlar ama o sadece tasarımı yapmak için. analiz ve hesaplama kısımlarında i7 nin farkı anlaşılıyormuş. ben stajlarımda ve mesleki anlamda daha etkin kullanacağım için i7 daha işimi görür diye düşünmüştüm

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim yavaş yavaş kararımı veriyorum. aklımda son olarak bu sistem oluştu. şimdi ise asıl soru kasadaki bu güç kaynağı sistemin ihtiyacını karşılar mı. eğer karşılar ise bu sistemi almayı düşünüyorum. monitörüde bir şekilde halletmeye çalışacağım
2794 tl.png

Kasayı tavsiye etmiyorum kablolaması hiç yok ve güç kaynağı 12V kanalından 360W veriyor. Topladığın sistem de dediklerimin hepsinin tam zıttı biz yardımcı olmaya çalışıyoruz ama...
Kardeşim anakarti B150M yani aynı. Sadece daha sağlam olacağını dusundugun icin Bazooka tercih ettim. Çok yakin zamanda ekran kartı güncellemesi yapamayacağım icin GTX 950 tercih ettim. Eger uymayan veya böyle güzel olur dediğiniz bi yer varsa elbette açığım tavsiyelere ama ş uan butceme ve ihtiyaclarima en uygun sistemi oluşturmaya çalışıyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı