Müşteri garsonun cebine bahşiş koyduğunda tip kutusuna atmak zorunda mı?

Kessinlikle tip kutusuna koyulur. Bizimde zamanımızda cebimize koyup bu senin diyorlardı kaç kat yukarı çıkıp tip kutusuna koyuyorduk. Sonuçta bir tek senin emeğin yok kominin, mutfak komisinin şefinin kasiyerinin bla bla herkesin emeği var orada. Bilmem anlatabildim mi?

Hocam dediğinizde haklı olduğunuz noktalar var ama şöyle düşünün o zaman her garson zaman içinde kendine bir müşteri kitlesi oluşturur ve sık sık gelen ve kendisine bahşiş vereceğini düşündüğü müşterilerle ekstra ilgilenirken (hatta yalakalık seviyesinde ilgilenirken) diğer müşterilere aynı hizmeti sunmaz. Böyle bir işletme tarzı eskilerde kaldı. Vardır halen ama demode olduğunu düşünüyorum.

KB bu yorumunuzu görmeden once yazdığım icin on yargılı bir tavirda bulundum.

Yani genel olarak haklısınız hatta kimisi sirf garson ilgili davransin diye önceden veriyor bahsisi ama bazen de cidden herkes safa yatarken müşterilerle ilgilenenler oluyor. Benim bahsis verdiğim genelde bu bahsettiğim kisiler oluyor.

KB bu yorumunuzu görmeden once yazdığım icin on yargılı bir tavirda bulundum.

Yani genel olarak haklısınız hatta kimisi sirf garson ilgili davransin diye önceden veriyor bahsisi ama bazen de cidden herkes safa yatarken müşterilerle ilgilenenler oluyor. Benim bahsis verdiğim genelde bu bahsettiğim kisiler oluyor.

Evet sonuçta orta yolu bulacak olan işletmenin kendisi. Buna müsaade ediyorlarsa sorun yok, konu sahibi de bunu bize sordu eyvallah ama önce kendi işletmesine sormalı. Biz sorun yok alabilirsin desek ne olur demesek ne olur ;)

Hocam dediğinizde haklı olduğunuz noktalar var ama şöyle düşünün o zaman her garson zaman içinde kendine bir müşteri kitlesi oluşturur ve sık sık gelen ve kendisine bahşiş vereceğini düşündüğü müşterilerle ekstra ilgilenirken (hatta yalakalık seviyesinde ilgilenirken) diğer müşterilere aynı hizmeti sunmaz. Böyle bir işletme tarzı eskilerde kaldı. Vardır halen ama demode olduğunu düşünüyorum.

Sanayide bu mantık devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı