Muharip Uçak TF-X'in İsmi Kaan Oldu!

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.194
Makaleler
24
Yer
İstanbul
1 Mayıs'ta TUSAŞ bir sürpriz yapacağız demişti ve bugün uçağın resmi olarak ismi belirlendi. Kaan ismini aldı. Ben beğendim. Bunun dışında Anadolu Kartalı ismini de beğeniyordum.

Kaan, eski Türk Devletlerinde hükümdarlara verilen bir unvandır. Kralların kralı anlamı da vardır. Öz ve öz Türk bir kelimedir. Türk'ün uçağının ismi de Türk olmuştur.

IMG_20230501_175941.jpg

IMG-TAI-TFX.jpg

Vatanımıza milletimize hayırlı olması dileğiyle.

Bence TF-X dâhâ güzel geliyordu kulağa.
Yurt dışında TF-X olarak bilinmeye devam eder. Biz nasıl F-16'yı Fighting Falcon ya da Savaşan Şahin diye yazmayıp F-16 diye kısaltıyorsak bunda da aynı mantık geçerli.

Türkiye'deki seçim dönemleri de dünya savaşı gibi, bir anda teknolojide çığır açmaya başlıyoruz 😀
Yok aslında seçimde çığır atlamadık, başlangıcı 2010, hayali ise 2000'lerde yaşanan bir projedir kendisi. AKP'den yaşlıdır yani tıpkı TUSAŞ ve diğer yerli devlet firmaları gibi.

Uçak isimlendirme yeteneğimizi arabamızda da gösterelim lütfen. TOGG T10X güzel değil. Bayraktar Kızılelma çok yakışıklı bir isim mesela, Kaan da öyle. TF-X'den daha güzel bir isim. Kelime olarak verilen isimler genel olarak daha güzel.
Mesela Lamborghini bu konuda örnek alınabilirin. Her arabası ayrı bir boğa ismi. Biz de kurt ismi yapabiliriz örneğin.
Ferrari de güzel isimlendirme yapıyor, Testarossa örneğin. Kırmızı gül demek ve italyanca bilmeyen biri için gayet yakışıklı bir isim.
Bu sadece araba için değil, diğer IHA'lar için de geçerli, TB2/TB3 yerine daha güzel isimler bulunabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı