Muhasebe okunur mu?

Kusura bakma hocam da orası da öyle olmuyor. Mali müşavir olunca statü sahibi oldum diyorsun ama esnaflar da sanayiciler de o zihniyet yok. Tabii istisnalar var ama genel olarak Mali müşavir olsan da onların gözünde muhasebecisin. Beyannamenin arkasında ismin varmış, yetkiliymişsin onlar filan hikaye kalıyor. Bunun sebebi ne peki? Bunun sebebi sınavı kazanan herkesin Mali müşavirm edasıyla gezmesi defter bulacağım diye en dip tutardan fiyat vermesi. Şu an büyük çoğunluk hizmet kalitesinden ziyade vereceği ücrete bakıyor. İşini doğru yapman önemli değil tek hatan da silinirsin. Kısa ve öz bir şekilde Mali müşavir yüksek maaşla çalışan devlet memurudur. Devlet istediği gibi elinde oynatır Mali müşavir odalarından ses çıkmazsa.

Her çıkan mevzuata karara eyvallah deniliyor. Üstada soruyorum etrafında kaç kişi enflasyon muhasebesini biliyor? 2024 senesinde bir de bunun hesabı yapılacak. Tevkifat mevzusunu hiç açmıyorum bile.
Hocam tabii ki her sektörün her iş kolunun kendine özgü sorunları eksikleri bulunuyor buna lafım yok.
Diğer tarafta ise milyonlarca işsiz öğretmen, mühendis vs sokaklarda iş arıyor bazısı asgari ücretle olsa dahi bulamıyor. Bu durumda bakınca bana birisi sorsa öğretmenlik yerine muhasebeci ol imkan varsa mali müşavirlik de yap en azından işin olur derim.
 
Yapacak bir şey yok.. Benim şansım, senin kaderin kötü 😅 ama mesleğe yönelmedin bari kpss falan girmeni beklerdim. Güvenlik olmak ne xd
Girdim ama denklik diye bir şey var, üniversite okuyanların neredeyse yarısı bizim rakibimiz. 83 puan aldım KPSS Lisanstan ama bir işe yaramıyor 95 civarı puan lazım. Bu puanla kendi bölümümde +88bin kişi arasında 12. olmuştum ama 2 sene boyunca 5-6 kişi aldılar bana sıra gelmedi 🤣 umutlarımı yıktılar KPSS'yi de bıraktım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı