Muhasebe ve Finansman Bölümünü Kazanmak

Emre72811

Hectopat
Daha fazla  
Abiler seneye 10. Sınıfa başlayacağım. Muhasebe ve Finansman bölümünü kazandım fakat Matematiğim hiç iyi değil... Moralim acayip bozuk ne yapacağım ? Bu bölüm zor mu? İyi para kazanılıyor mu? Ne yapacağım biraz moralimi düzeltin (Matematiğe çalışıyorum çalışıyorum ama hiç aklımda kalmıyor o yüzden çok sıkıntılıyım.)
Seneye sınıfta kalıcam gibi cümleler çıkıyor aklımdan. Geleceğim berbat gibi görünüyor.

Lisede muhasebe okusan bile üniversitede başka bir bölümü okuyabilirsin, ek olarak okulunu değiştirip farklı bir bölüme girmeyi deneyebilirsin.

12. sınıf muhasebe bölümüne geçmiş biri olarak matematiğinin ahım şahım olmasına gerek yok. 10. sınıfta fazla sayısal işlem yapmayacaksınız sadece 2. dönem ücret hesaplamaları falan olacak ama onda da hesap makinesini kullanacaksınız. 100 TL'nin %18 KDV'sini hesap makinesi ile yapma, öğretmeninden laf işitebilirsin. Parası vardır ama seveceksen gir bu işe. Ben parası var diye girmiştim, çevremi dinlememiştim. Şimdi ise üniversiteye dilden hazırlanıyorum.

Değiştirme şansın var bölümünü unutma. İlla o tuttu diye onda okuyacaksın diye bir kural yok. Okuluna git ve diğer bölümlerde (İstediğin bir bölüm olmalı bence) boş kontenjan var mı diye bir sor derim. Yoksa okul değiştir, illa birisinde vardır ve alırlar. Ama yüksek ihtimal diğer okulların boş kontenjanlarına senden başkaları da başvuracağı için 9. sınıf ortalamana bakıp alabilirler. Çok güzel bölümler var MTAL'lerde bu bölüm tutturma şansını iyi değerlendir. Uçak Bakım, Bilişim Teknolojileri, Radyo-Televizyon, Gemi Yapımı, Gazetecilik vb. bölümleri de aklında tut. İlla Büro Yönetim, Muhasebe, Pazarlama olacak diye bir şey yok. Bunlar TML'nin (Ticaret Meslek) temel bölümleridir. Ufkunu genişlet. Tabii bu bahsettiğim bölümler için de sayısal gerek az veya çok ama halledilebilir bu durum. Hiç kasma, bence bölümünü kesinlikle değiştirmene bak eğer istemiyorsan Muhasebede okumak. Umarım 9. sınıf ortalaman 60'ın, ya da en güzel 65'in üstündedir diye umuyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı