Muhendislik 3 senede biter mi?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Universitemin programı var. 3 senede lisans biterse 2 sene yurt dışında Master yapabiliyorsun. Vize ve okul ayarlama konusunda yardimci oluyorlar. Amerika'da anlaşmalı bazi okullarda yuzde 80 civari indirim oluyor ucretinde. Ben 1. sınıftayım ve eğer bunu yapmak istersem önümdeki 4 dönemde her dönem 45 kredi almak lazim. Sizce mümkün mü ve değer mi?

Çok zor ya. Umudunuzu kırmak gibi olmasın ama 4 senede bile bitirmek bir başarıdır bence. Özellikle makine elektrik gibi bölümleri. Ama yapan yapıyor demek ki, kendinize güveniyorsanız deneyin derim :)

Değmez olur mu ?! Pek tabii değer ve hayatın yurtdışında yapacağın işlerle şekillenir. Türkiye'ye dönmek istediğinde elinde kocaman bir altın bilezik olur. Benim oto kontrolüm fazla ve ders çalışmayı seviyorum diyorsan mutlaka yapmalısın.

Bilgisayar okuyorum hocam Matematik Ve yazılım alanina oldukca ilgiliyim. 1 2 sene disimi sıksam değer mi onu düşünüyorum.
3 Senede bitirmesi çok zor ama değer hocam. 2, 3, 4 yıl dişini sıkıp sonrasında meyvesini yersin. Kendini köpek gibi geliştirip çok disiplinli olman gerek yapabilirim diyorsan değer.

3 senede de biter 6-7 senede de bu tamamen sana bağlı, mesela ben şuan son sınıfım sınıfın yarısından çoğu bu dönemim zorunlu derslerine kayıt bile yapamadı.

3 senede bitirmek mümkün, bunun için 1.sınıf itibaren AKTS'yi doldurana kadar üst sınıflardan alabildiğin kadar ders alman gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı