Mushkin 120GB mSATA SSD İnceleme ve Kurulum

Windows'u mSATA SDD'ye nasıl kurdunuz? Sıfırdan format mı yoksa klonlayarak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden aldınız?

Kontrolcü olarak neyi kullanıyor?

Merhabalar, mSATA SSD üzerinde win 8.1 64 bit kurup kullanmak istiyorum. Eski HDD'yi de depolama alanı olarak kullanılacak fakat bir türlü SSD'den işletim sistemini boot edemedim. Bilgisayarım Lenovo Thinkpad E430.
Windows kurulumu sorunsuz biçimde gerçekleştikten sonra ilk açmada mavi ekran veriyor. Hem uefi hemde bios kurulumu denedim sonuç aynı. Çalıştırabildiğim tek deneme HDD'ye Windows kurup onu mSATA SSD'ye klonlamam ile gerçekleşti fakat işletim sistemi açılmasına rağmen bazı programlar ve driverlar eksikti ve kullanılamaz haldeydi.

Windows 7 kurup denemeyi düşünüyorum, sizce nerede hata yapıyorum? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Fiyatı ne kadar ve nereden temin ettiniz?
100$, Kingfast marka 256 GB F9M modeli. Çin üzerinden satış yapan bir siteden temin ettim. Markanın bir önceki modeli olan F8M in internette Türkçe ve yabancı incelemeleri mevcut ve hakkında kötü şeyler yazılmamış, buna güvenerek aldım. Sizce hata mı etmişim ve problem bundan mı kaynaklanıyor? Windows'un kurulumda diski SSD olarak algılamamasından ve dizilimde hata olmasından dolayı oluşan bir sorun olabilir mi acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…