Mutlu Noeller Technopat!

Onlar bir de Halloween! deyip cadılar bayramını kutlayanlar. Abi sen Türk'sün kendine gel.
Cadılar Bayramını kutlayan gençleri görünce bu sene ilk başta garipsedim ve sinirlendim açıkçası. Sonra düşündüm, 1 tane eğlenceli bayramımız olmadığının farkına vardım. Çocuk da özeniyor garibim, o da eğlenmek istiyor. Hâlâ kızıyorum ve ozentilik olduğu aşikâr, ama bir yandan da haklı buluyorum.

Görüşlerim bu halloween için de geçerli, açık açık ben kutluyorum kardeşim dediği sürece problem değil. Problem bunu saklamaya çalışmakta. Ha bana sorarsan ben muhtemelen hiçbir zaman Halloween! diye diye gezemem, cringe geliyor. Ama insanları da salmak lazım.

Abicim bırakın millet eğlensin ya, kimse ülkeyi Hristiyan yapmaya çalışmıyor. Eğlenmeye ve iki gülmeye bahane arıyor millet. Bırak hindi yemek çam ağacı dikmek bunlar keyif veriyorsa bunları yapsın, kimin kime ne zararı var?

Ülkenin genci başka hangi gün makyaj yapıp kılık değiştirip dans edip eğlenecek? Halloween bahane olacak tabi, ülkenin genel yapısında olan şeyler değil ki bunlar. Veyahut kim yılbaşı dışında aile akraba toplanıp tombala vesaire oyunlar oynuyor, bir ağızdan 10'dan geriye sayıp alkış tutuyor? Yılda 3-5 gün böyle ıvır zıvırlarla vakit öldürülüyor işte alt tarafı.

Cadılar bayramını kutlayan gençleri görünce bu sene ilk başta garipsedim ve sinirlendim açıkçası. Sonra düşündüm, 1 tane eğlenceli bayramımız olmadığının farkına vardım. Çocuk da özeniyor garibim, o da eğlenmek istiyor. Hâlâ kızıyorum ve ozentilik olduğu aşikâr, ama bir yandan da haklı buluyorum.

Görüşlerim bu halloween için de geçerli, açık açık ben kutluyorum kardeşim dediği sürece problem değil. Problem bunu saklamaya çalışmakta. Ha bana sorarsan ben muhtemelen hiçbir zaman halloween! Diye diye gezemem, cringe geliyor. Ama insanları da salmak lazım.

Ramazan ayında üç aylarda keyif alamıyorsanız o sizin sorununuz.

Koskoca muazzez ilmiye çığa cahil diyecek yürek de varmış, anlıyorum.

Koskoca muazzez ilmiye çığ'a bile videoyu izlemeden "cahil" dedin ya, bravo.

Kim olduğu umurumda değil açıkçası, Türk tarihinde çam ağacı süslemek ve noel baba şapkası vb yoktur aksini söyleyen ya etkileşim için yalan söylüyor ya da cahilin önde gidenidir.

Kim olduğu umurumda değil açıkçası, Türk tarihinde çam ağacı süslemek ve noel baba şapkası vb yoktur aksini söyleyen ya etkileşim için yalan söylüyor ya da cahilin önde gidenidir.
Yazdığınız makaleleri, yaptığınız araştırmaları ve yayınlanmış yazılarınızdan referanslarınızı gösterir misiniz üstün bilgi birikiminize dair?

Ayrıyeten, en dibine kadar Müslüman olan bile bu dini günlerden eğlence almıyor ki? Haz alıyor, o da manevi bir duygu zaten. Kafa dağıtmak, eğlenmek veya vakit geçirmekle alakasız. Aksine maddiyatın tamamen önemsiz olduğunu, insanın maneviyata yönelmesi gerektiğini belirtiyor.

Ramazan ayında üç aylarda keyif alamıyorsanız o sizin sorununuz.
Canım wraxoscugum, et kokusuna dayanamayan bir insan olarak Kurban Bayramı benim için yemin ederim ki işkence. İşin dini boyutunu tamamen kenara bırakıyorum. Midem bulanıyor açıkçası her bayramda.

Ramazan Bayramı'nı yine ona nazaran severim, ancak onu da eğlenceli yapan tek şey uzun süre gorusmedigin kişilerle görüşme heyecanı. Ekstra hiçbir heyecanı yok.

O yüzden insanları anlayabiliyorum, Noel desen eğlenceli, Cadılar Bayramı desen eğlenceli. Normal kutlamaları.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Yani neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Noel, teolojik bir bayramdır. Zamanla kültürel hale gelmiştir. Bir dinin kendine özgü ibadet ve kutsal günleri, başka bir dinin mensuplarınca dini anlamıyla benimsenmez. Başlı başına "İsa" kavramı bile aynı değildir. "Bütün peygamberleri kabul ediyorum. Hz. İsa'nın da doğumunu kutlarım" düşüncesi başlı başına kavram karmaşasıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı