Mutlu Noeller Technopat!

Sabah ezanından akşama kadar aç kalma eylemi mi bizi eğlendirmeli?

Olay aile ile geçirdiğin keyifli vakittir ayrıca böyle basit mantığa indirgersek:
Ağaca top asmakmı eğlenceli?
Hindi yemek mi eğlenceli? (evet ise cevabın ramazanda da çok güzel yemekler var)

Herkes kendi sevdiğiyle mutlu olsun, konuyu uzatmanın bir mantığı yok bence.

Normalde yazmayacaktım da Hz İsa yılbaşında doğduğundan Müslüman'lar da Noel kutlayabilir'i görünce dayanamadım.

Konuyu din tartışmasına çevirmemeliyiz. Din kategorisi boşu boşuna açılmadı. "Bayram kutlama" konularında saygılı olup kutlama yapmak gerek diye düşünüyorum. Yanlış mı? Sonra uyarmadı demeyin hani.

Yani neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Noel, teolojik bir bayramdır. Zamanla kültürel hale gelmiştir. Bir dinin kendine özgü ibadet ve kutsal günleri, başka bir dinin mensuplarınca dini anlamıyla benimsenmez. Başlı başına "İsa" kavramı bile aynı değildir. "Bütün peygamberleri kabul ediyorum. Hz. İsa'nın da doğumunu kutlarım" düşüncesi başlı başına kavram karmaşasıdır.
Merak etme dinini aşağılamaya çalışmıyorum. Kendim Müslüman veya Hristiyan değilim, her iki din arasında da taraf tutmuyorum. Attığım video linki, tamamen çam ağacı süsleme geleneğiyle ilgiliydi. Noel bayramının hristiyanlıkla ilgisi yok falan da demedim zaten.

Olay aile ile geçirdiğin keyifli vakittir ayrıca böyle basit mantığa indirgersek:

Ağaca top asmakmı eğlenceli?

Hindi yemek mi eğlenceli? (evet ise cevabın ramazanda da çok güzel yemekler var)
Basite indirgemek değil, üç aylar gerçekten bu çünkü. Sadece dediğin gibi aile ile vakit geçirme olayı var, ki bu bayrama özgü bir özellik değil. Noelde kar teması ve bir şeyler süsleme hissi hoş geliyor insanlara. Cadılar Bayramı ise çok daha eğlencelidir eminim çocuklar için.

Sen bunları boşver, senle Noel de kutlarız Mekke'nin Fethini de kutlarız. Takılma çok insanların ne yaptığına.

Her konuda dine geliyor olay. Hep aynı tantana, siz ne yaparsanız yapın, kös kös oturmak istiyorsanız oturun, kutlamayın hiçbir şey. Ama millete sürekli fikirlerinizi dayatmak zorunda değilsiniz. Adam kutlamak istiyorsa kutlasın, sana ne kardeşim? Senin internetteki yorumunla mı hareket edecek?

Yok yeni yıl kutlanmaz, yok bunları sadece Hristiyanlar kutlar. Sanki sonsuza dek yaşayacaksınız da 1 koca yılı değersizleştiriyorsunuz.

Kuruyemiş yemeye bile laf eden görmüştüm bir yerde. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı