Çözüldü MUX switch açılınca 165Hz üstünü alamamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Çağan12345

Femtopat
Daha fazla  
RTX 4060, Ryzen 7 7840HS, 165 Hz laptopumda Valorant'ta en düşük grafik ayarlarında 200-300FPS aralığında oynuyorum. V-Sync hem Denetim Masası hem oyun içinde kapalı. Fakat FPS artışı için Omen Gaming Hub'dan MUX Switch özelliğini aktifleştirdiğimde oyun sabit 165 FPS oynanıyor. V-Sync geri açılmış mı diye kontrol ediyorum ama hayır kapalı. Sebebi nedir? Ayrı bir sorum ise 165e sabitlemese bile MUX switch açtığımda önceki FPS'den daha yükseğini görür müydüm yoksa bu laptop için yeterli midir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MUX switch muhtemelen tüm sistemi 165 FPS'e kilitliyor. Bunda herhangi bir sorun bulunmuyor. Cihazınız zaten 165Hz. Siz 165 FPS de alsanız 1000 FPS de alsanız onu 165 FPS olarak göreceksiniz. FPS kilitlenmesi aksine güzel çünkü oyunlarda donanımınız monitörde gösteremeyeceği kadar yüksek FPS alabilmek için kendisini fazla yorma çabasına girmeyecek.
MUX switch muhtemelen tüm sistemi 165 FPS'e kilitliyor. Bunda herhangi bir sorun bulunmuyor. Cihazınız zaten 165Hz. Siz 165 FPS de alsanız 1000 FPS de alsanız onu 165 FPS olarak göreceksiniz. FPS kilitlenmesi aksine güzel çünkü oyunlarda donanımınız monitörde gösteremeyeceği kadar yüksek FPS alabilmek için kendisini fazla yorma çabasına girmeyecek.

Çözüm

O zaman laptopta MUX switch olmasının çok ağır oyunlar hariç hiçbir anlamı yok çünkü laptopta MUX varsa zaten rekabetçi oyunlarda 165 üstü FPS görecek sistemide vardır. Ben Hz'den fazla FPS almanın performansa etkisi olmasa da ufak kırılmaları falan engelliyor diye bir etkisini duymuştum o yüzden istiyordum. Teşekkürler yanıt için.

Ben Hz'den fazla FPS almanın performansa etkisi olmasa da ufak kırılmaları falan engelliyor diye bir etkisini duymuştum o yüzden istiyordum.
Birazcık evet. Örneğin ben 144Hz bir ekrana sahibim ve tam olarak 144 FPS görebilmek için 150 FPS'e kilitledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…