MUX Switch ve MUX Switch olan cihazlar hakkında sohbet

Hocam bence ASUS iyi ki getirmemiş, Monster'ın sorunlu MUX Switch'lerini gördük hocam... Eğer aynı Monster da olduğu gibi olacaksa kalsın, ben Optimus 1.0 kullanırım.

Doğrudur hocam oynuyorum, çok zevkli vallahi.
GE75 2070s, 2080, 2080s modellerinde(10sfs, 10sg, 10sgs) var ama 2060 ile 2070 modellerini(10SE, 10sf) bilmiyorum.

Hocam bence ASUS iyi ki getirmemiş, Monster'ın sorunlu MUX Switch'lerini gördük hocam... Eğer aynı Monster da olduğu gibi olacaksa kalsın, ben Optimus 1.0 kullanırım.
Niye çalışmayan bir MUX olması hiç olmamasından daha iyi değil mi? Sonuçta istersen Optimus modunda zaten kullanabiliyorsun. Eninde sonunda updateler ile düzelteceklerdir.

Yettim gençler bana göre belirli bir fiyat (giriş-orta seviye)altında MUX aramak mantıklı değil çünkü ekstra laptop üreticilerine masraf demek. Ayrıca yüksek fiyatlara çıktıkca MUX özelliğinin kesinlikle olması gerekiyor. Hem laptopunda çift RAM olan hem de MUX özelliği olan biri arada ki FPS farkını özet geçerse çok sevinirim. Zamanında tek kanal RAM'le BF1 de 40-50 FPS'de dolanan ben çift kanal RAM yapınca 80-90ları görmüştüm bir de MUX olursa biraz daha üstünü görebilir diye düşünüyorum.

Hocam benim kendi tecrübem ile sabit. PUBG Lite bütün ayarlar en yüksekte ve FPS sınırı olmadan:

- Tek kanal 8 GB RAM ile; FPS 130 hatta 100'lere kadar düşmüştü.
Hocam, çift kanal ile 100'ün altına düşmedikten sonra çok sıkıntı değil benim için. Droplar falan olup oynayışa sıkıntı çıkartmıyorsa güzel.
Bu güzel bir şey hocam. Eğer MUXless cihaz alırsam ve bende de böyle olursa sıkıntı olmaz sanırım. @Ryota hocam çift kanal olsada ciddi fark olabiliyor tarzı konuşmuştu yukarıda.
CS:GO, Riot Games oyunları gibi şeylerde imkansıza yakın hocam o. Gözlerimle gördüm. Tecrübeyle sabit.
Hocam, V20.2'de 2070 vardı sanırsam, Dual Channel RAM ile kaç FPS almıştınız?
Bakalım hocam, @Dark Lord of the Sith hocam RTX 40 serisi 2 yıla gelmez tarzı konuşmuştu sanırım. Daha 30 serisi çok yaygınlaşmadı, umarım Nvidia güzel işler başarabilir. Belki de AMD keskin bir yükseliş yapar, bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.
Hocam sonradan geldi bildirim. Sıkıntı yok .

Hocam o benim imzam gibi bir şey oldu, genelde uzun bir yazı yazınca sonuna ekliyorum. Benimde hoşuma gidiyor .

@Ryota haklısınız hocam, kusura bakmayın sabah uykuya yenik düşmem gerekti de

Not: Yönetim sanırım buna da sıcak bakmıyor, bir süre dursun. Sonra önlem için sileceğim, bir başka mesajda eklerim tekrar.
2. Not: Eklemek isteyen başka arkadaş olursa sıkıntı yok, buradan ekleyebilirsiniz. Ekleyemezseniz aynı şekilde bir başka mesajımda bırakır, silerim.
[/SPOILER]
Orası kamera mı? Çok hoşmuş, klavyenin içine geçip her zaman çıkıntı olmuyorsa çok daha güzelmiş.
Doğrudur hocam oynuyorum, çok zevkli vallahi

GE75 2070s, 2080, 2080s modellerinde(10sfs, 10sg, 10sgs) var ama 2060 ile 2070 modellerini(10SE, 10sf) bilmiyorum.
O zaman tahminimce bizim 10SF kasalarında da vardır. MSI'ın en üst diyebileceğimiz bir seride orayı boş bırakacağını sanmıyorum.

Niye çalışmayan bir MUX olması hiç olmamasından daha iyi değil mi? Sonuçta istersen Optimus modunda zaten kullanabiliyorsun. Eninde sonunda updateler ile düzelteceklerdir.
Hocam düzeltilmesi oldukça zaman alıyor. Yani siz bir cihaz alıyorsunuz ve içinde olması gereken bir özellik çalışmıyor? Güncellemeler ile düzeltilecek mi orası kesin değil. Monster bakalım çözebilecek mi? Eğer çözülürse tabii alınır ama şu an nedense çözülmeyecek gibi duruyor...
Bu güzel bir şey hocam. Eğer MUXless cihaz alırsam ve bende de böyle olursa sıkıntı olmaz sanırım. @Ryota hocam çift kanal olsa da ciddi fark olabiliyor tarzı konuşmuştu yukarıda.
Hocam ciddi fark şu şekilde olabilir; mesela 200 FPS size LoL de her türlü yetiyordur ama monitöre bağlayınca 300 FPS alıyorsunuzdur. Bu işte aradaki farktır. Tabii 144Hz ekran olan bir cihazda 200 FPS ile 300 FPS arasındaki fark belli olmayacaktır. Burada biraz hard FPS oyuncusu olmanız gerekiyor. Mesela CS:GO da 200-250 FPS alan (kendim denemedim CS:GO oynamıyorum çünkü, değerler sallamadır) adam bana yeter diyebilir, ancak hard oyuncu adam o 300-400 FPS görmek ister. Hele ki dahili monitörü de 300Hz ise kesinlikle 200-250 FPS ona yetmez. Demek istediğim; ekran 144Hz ise, 200 FPS ve üstü alınabiliyorsa bence MUX Switch olayına takılmak mantıksız ama sizin dahili monitörünüz 300Hz ise, 200-250 FPS sıkıntı oluşturur ve MUX Switch aranır hocam.

Olay şöyle anlaşılıyor; MUXless bir cihaz A kalite oyunlarda 200 FPS göremiyor gibi anlaşılıyor ama öyle değil. Çift kanal RAM ile 200 FPS görülüyor ve daha üstü de çıkıyor ama sıkıntı şu; artık ekranlar 144Hz geçti. Yani yetmiyor çift kanal RAM, günü kurtaramıyor ne yazık ki. Yoksa sizin için 300Hz ekranda 200 FPS ve üzeri almak üzmez ise o zaman sıkıntı yok ama (ben dahil) eğer 300Hz ekran aldıysam orada 290-300-340 FPS görmek isterdim. Bütün mesele bu hocam. İyi forumlar, saygılar.

Yani demek istediğim çözülmezse Optimus olarak kullanabiliyorsun sonuçta. Bu makinanın çalışmasına engel değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…