MUX Switch ve MUX Switch olan cihazlar hakkında sohbet

MUX Switch problemi için yeni bir teknoloji üretildi adı NVIDIA Optimus v2.0/Advanced Optimus. Maalesef teknoloji şu anda stabil bir şekile getirilemediği için ASUS laptoplarında kullanmamış. İlerleyen yıllarda çoğaltıcı anahtar problemine kalıcı bir çözüm bulunmuş olacak. Ben olsam stabiliteyi önemsemeden laptoplarıma koyardım açıkçası. Bu yüzden bu nesil elimden geldiğince ASUS almaktan kaçınacağım.
Hocam bence ASUS iyi ki getirmemiş, Monster'ın sorunlu MUX Switch'lerini gördük hocam... Eğer aynı Monster da olduğu gibi olacaksa kalsın, ben Optimus 1.0 kullanırım.
 
😍

Üzdü bu 😔

Keşke içerde adamımız olsaydı 😃 Aslında teknoloji gün geçtikçe ilerliyor, belki bunları daha ucuza yapabilme yolları bulunabilir. Bakalım, zamanla göreceğiz. :)

O çok saçma bir olay bence de. Abi sen laptopsun, pandemiden önce çok kullanılmıyor gibi geliyordu bana. Pandemiden sonra izi kalacak gibime geliyor, illaki kullanılacağı yer olur diye düşünüyorum. Tamam, 100-200 TL gibi bir fiyata halloluyor ama gereksiz kalabalık bence. Sıvı metal macun güzel bir artı ama. :)

O günleri görebilirsek etiketlerim hocam. 😃

Pek televizyon izlemiyorum ama MSI televizyona o kadar reklam vermiyor sanırım. "Açamadığı oyun olursa ücretsiz iade/değişim." demektense böyle, yeni, gelişmiş teknolojiler adına teknik ve açıklayıcı reklamlar verilse çok hoş olur.

🥰

Hocam kusura bakmayın, burayı sonradan görmüştüm ve düzgün cevap verme ortamı bulamamıştım. 😃

Öncelikle kolay gelsin hocam, uyku düzeni işi sıkıntı cidden. Sonrasında, üniversite için mi hazırlanıyorsunuz, yoksa üniversitenin hazırlık sınıfında mısınız? Orasını tam anlayamadım da 😃 Sanırım sohbet konularını onaylamayı bıraktılar 😒

@Radeon RX 5500M hocam da bizden sanırım, bi' ara Online derste Alpha'nın o güzelim ışıklarıyla oynuyorum falan diyordu 😃

Tarzı bir mesaj okumuştum forumda. Çok haklı gelmişti bana, umarım bir gün zihniyeti, anlayışı ve ekonomiyi çok daha güzel yerlerde görürüz. :)

Çok teşekkürler hocam :) GE75 modelinde var mıydı peki? 😃

:(

😍

Şu Reddit'e bir ısınamadım gitti. Belki sadece 1-2 kere girdiğimdendir. Bayağı bi' bilgi alışverişi dönüyor gibi orada.

Öyle bir şey olursa çok güzel olur vallahi. Kalite falan derken 1660 Ti modellere kalcaz yakında. Umarım 17.3" de gelir.

Öyle olursa cidden çok ama çok güzel olur. Umarım 17.3"te öyle gelir.

Ah bu dediğiniz şey, belirsizlik oluşturuyor. Adam gibi doğru düzgün kâr oranını al, çekil ya.

Ekran yenileme hızı 144 ise 144- olmaz yani, doğru muyum?

Evet, bu da ihtimaller dahilinde. En azından şöyle sıkıntılı bir senede doğru düzgün, insanlık yararına davranılsa, insancıl düşüncelerle yapılsa her şey.

Evet hocam, forumda da mevcut şikayetler var.
Yakında 1-2 hoş görsel hazırlayabilirim belki. Becerili olsam video editi yapardım 😃

Yani, elbette 3A oyunları oynayacak ama CS:GO ve LoL gibi bir e-spor alanlarını da yabana atmaması lazım. Valorant'ta patlayacak gibi yakında, belki de patladı bile, oynamıyorum onu. Sonuçta üst düzey bir bilgisayar alıyorsun, açıyorsun bilgisayarı, komik FPS'lerle karşılaşıyorsun.

👍

Keşke son kamerasız bilgisayarını da üretse... Bu sene sanırım cidden öyle, @ertunc23 hocamınki gibi bir bilgisayara MUX çok güzel giderdi...

Hocam cidden dalga geçme amacıyla yazmıyorum. 😃 Ne zaman uzun bir yazı yazsanız, genel olarak böyle yazıyorsunuz. Acayip bi' gülümseyesim geliyor, nedensiz hoşuma gidiyor. 😃

Çok teşekkürler hocam, sağ olun. 😃

:(
@xbea:
Hocam özür dilerim, anlık teknik bilgi ihtiyaçları için etiket atmıştım. Zaten çoğu kendimi yakın hissettiğim kişi bu kategoriyi takip ediyor, tez zamanda gelirler diye düşünmüştüm. Konuyu imzama eklemeyi de düşünüyorum. 😃
Ayrıca

Şöyle bir etiket atmıştım, gözden kaçıp bildirim gitmemiş sanırım. :(

@Ryota:
Kesinlikle katılıyorum hocam, keşke kamera da koysaymış.

Haklısınız hocam, öyle olur.

:(
Sonumuz hayrolsun hocam, 2023'te dolar 6 mı olacak, 15 mi olacak merak ediyorum açıkçası.

Çok kolay gelsin hocam, kendinizden emin görünüyorsunuz. Bu güzel, umarım sınav anında stress olmazsınız. Bu çok önemli bir nokta, siz daha iyi biliyorsunuzdur. 😃 Umarım başarılı olup emeğinizin karşılığını alabilirsiniz hocam :)

😍
Umarım kazanırsınız hocam, katılıyorum. Cidden farklı bir şehirde okumak o kadar güzel ki... Ben de memleketten uzakta, lisede okuyorum. Farkı hissediyorum hocam, bence bazen değişiklik şart. O güzelliği de güle güle sağlıklı günlerde kullanın hocam. İkiniz, buradan yakıştınız gibi görünüyor :)

@m0rphine elinize sağlık hocam, çok güzel yazmışsınız :)

Doğrudur hocam oynuyorum, çok zevkli vallahi:D.
GE75 2070s, 2080, 2080s modellerinde(10sfs, 10sg, 10sgs) var ama 2060 ile 2070 modellerini(10SE, 10sf) bilmiyorum.
 
Hocam bence ASUS iyi ki getirmemiş, Monster'ın sorunlu MUX Switch'lerini gördük hocam... Eğer aynı Monster da olduğu gibi olacaksa kalsın, ben Optimus 1.0 kullanırım.
Niye çalışmayan bir MUX olması hiç olmamasından daha iyi değil mi? Sonuçta istersen Optimus modunda zaten kullanabiliyorsun. Eninde sonunda updateler ile düzelteceklerdir.
 
Yettim gençler 😂 bana göre belirli bir fiyat (giriş-orta seviye)altında MUX aramak mantıklı değil çünkü ekstra laptop üreticilerine masraf demek. Ayrıca yüksek fiyatlara çıktıkca MUX özelliğinin kesinlikle olması gerekiyor. Hem laptopunda çift RAM olan hem de MUX özelliği olan biri arada ki FPS farkını özet geçerse çok sevinirim. Zamanında tek kanal RAM'le BF1 de 40-50 FPS'de dolanan ben çift kanal RAM yapınca 80-90ları görmüştüm bir de MUX olursa biraz daha üstünü görebilir diye düşünüyorum.
 
Hocam benim kendi tecrübem ile sabit. PUBG Lite bütün ayarlar en yüksekte ve FPS sınırı olmadan:

- Tek kanal 8 GB RAM ile; FPS 130 hatta 100'lere kadar düşmüştü.
Hocam, çift kanal ile 100'ün altına düşmedikten sonra çok sıkıntı değil benim için. Droplar falan olup oynayışa sıkıntı çıkartmıyorsa güzel.
- Çift kanal 32 GB RAM ile; haritanın neredeyse her yerinde (çok nadir olarak "shelter" bölgesine gidince tünellerde nedenini anlamadığım bir şekilde 140-150 arasında gidip geliyor arada yine 190-200 oluyor o kısmı çözemedim daha) FPS 190 aşağısını görmedi ki genel olarak 220-260 arasında değişiyor hocam.
Bu güzel bir şey hocam. Eğer MUXless cihaz alırsam ve bende de böyle olursa sıkıntı olmaz sanırım. @Ryota hocam çift kanal olsada ciddi fark olabiliyor tarzı konuşmuştu yukarıda.
CS:GO, Riot Games oyunları gibi şeylerde imkansıza yakın hocam o. Gözlerimle gördüm. Tecrübeyle sabit. 🙂
Hocam, V20.2'de 2070 vardı sanırsam, Dual Channel RAM ile kaç FPS almıştınız?
Hocam kamera işi benden söylemesi yalan artık. O çerçeve o kadar ince olması demek ya kamera olmayacak yada mobil tarafında gördüğümüz ekran üstünde bir delik/ekran altına gömülü bir şekilde olacaktır ki bu çok zor biz oyuncular için. Bir de MUX olsa of... Neyse RTX 40 ve İntel 12.nesil/AMD 6.nesil işlemcileri bekleyeceğim.
Bakalım hocam, @Dark Lord of the Sith hocam RTX 40 serisi 2 yıla gelmez tarzı konuşmuştu sanırım. Daha 30 serisi çok yaygınlaşmadı, umarım Nvidia güzel işler başarabilir. Belki de AMD keskin bir yükseliş yapar, bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.
Hocam sonradan geldi bildirim. Sıkıntı yok 😁.
👍
Hocam o benim imzam gibi bir şey oldu, genelde uzun bir yazı yazınca sonuna ekliyorum. Benimde hoşuma gidiyor 😁.
😍
@Ramazan Ö Hocam Discord'unuz varsa eklemeyi çok isterim. Malum, sizin de belirttiğiniz gibi "sohbet etmek" forumda çok görmek istenen bir şey değil moderasyon ekibi tarafından. E bir derece haklılık payları da var doğrusu. 😁
@Ryota haklısınız hocam, kusura bakmayın sabah uykuya yenik düşmem gerekti de 😄

Not: Yönetim sanırım buna da sıcak bakmıyor, bir süre dursun. Sonra önlem için sileceğim, bir başka mesajda eklerim tekrar. :)
2. Not: Eklemek isteyen başka arkadaş olursa sıkıntı yok, buradan ekleyebilirsiniz. Ekleyemezseniz aynı şekilde bir başka mesajımda bırakır, silerim. 😃
[/SPOILER]
Bence Huawei MateBook'lardaki gibi olabilir Asus modelleri. Zaten o kısımda tuşlar var halihazırda. Bir tuş daha ekleyip konumlandırılabilir diye düşünüyorum ben. Sizce de güzel olmaz mıydı? Evet açı iyi değil vs. vs. ama hiç yoktan iyidir bence. 😊
Orası kamera mı? Çok hoşmuş, klavyenin içine geçip her zaman çıkıntı olmuyorsa çok daha güzelmiş. :)
Doğrudur hocam oynuyorum, çok zevkli vallahi :D
😍
GE75 2070s, 2080, 2080s modellerinde(10sfs, 10sg, 10sgs) var ama 2060 ile 2070 modellerini(10SE, 10sf) bilmiyorum.
O zaman tahminimce bizim 10SF kasalarında da vardır. MSI'ın en üst diyebileceğimiz bir seride orayı boş bırakacağını sanmıyorum.
 
Niye çalışmayan bir MUX olması hiç olmamasından daha iyi değil mi? Sonuçta istersen Optimus modunda zaten kullanabiliyorsun. Eninde sonunda updateler ile düzelteceklerdir.
Hocam düzeltilmesi oldukça zaman alıyor. Yani siz bir cihaz alıyorsunuz ve içinde olması gereken bir özellik çalışmıyor? Güncellemeler ile düzeltilecek mi orası kesin değil. Monster bakalım çözebilecek mi? Eğer çözülürse tabii alınır ama şu an nedense çözülmeyecek gibi duruyor...
Bu güzel bir şey hocam. Eğer MUXless cihaz alırsam ve bende de böyle olursa sıkıntı olmaz sanırım. @Ryota hocam çift kanal olsa da ciddi fark olabiliyor tarzı konuşmuştu yukarıda.
Hocam ciddi fark şu şekilde olabilir; mesela 200 FPS size LoL de her türlü yetiyordur ama monitöre bağlayınca 300 FPS alıyorsunuzdur. Bu işte aradaki farktır. Tabii 144Hz ekran olan bir cihazda 200 FPS ile 300 FPS arasındaki fark belli olmayacaktır. Burada biraz hard FPS oyuncusu olmanız gerekiyor. Mesela CS:GO da 200-250 FPS alan (kendim denemedim CS:GO oynamıyorum çünkü, değerler sallamadır) adam bana yeter diyebilir, ancak hard oyuncu adam o 300-400 FPS görmek ister. Hele ki dahili monitörü de 300Hz ise kesinlikle 200-250 FPS ona yetmez. Demek istediğim; ekran 144Hz ise, 200 FPS ve üstü alınabiliyorsa bence MUX Switch olayına takılmak mantıksız ama sizin dahili monitörünüz 300Hz ise, 200-250 FPS sıkıntı oluşturur ve MUX Switch aranır hocam.

Olay şöyle anlaşılıyor; MUXless bir cihaz A kalite oyunlarda 200 FPS göremiyor gibi anlaşılıyor ama öyle değil. Çift kanal RAM ile 200 FPS görülüyor ve daha üstü de çıkıyor ama sıkıntı şu; artık ekranlar 144Hz geçti. Yani yetmiyor çift kanal RAM, günü kurtaramıyor ne yazık ki. Yoksa sizin için 300Hz ekranda 200 FPS ve üzeri almak üzmez ise o zaman sıkıntı yok ama (ben dahil) eğer 300Hz ekran aldıysam orada 290-300-340 FPS görmek isterdim. Bütün mesele bu hocam. İyi forumlar, saygılar.
 
Hocam düzeltilmesi oldukça zaman alıyor. Yani siz bir cihaz alıyorsunuz ve içinde olması gereken bir özellik çalışmıyor? Güncellemeler ile düzeltilecek mi orası kesin değil. Monster bakalım çözebilecek mi? Eğer çözülürse tabii alınır ama şu an nedense çözülmeyecek gibi duruyor...
Yani demek istediğim çözülmezse Optimus olarak kullanabiliyorsun sonuçta. Bu makinanın çalışmasına engel değil ki.
 
Yani demek istediğim çözülmezse Optimus olarak kullanabiliyorsun sonuçta. Bu makinanın çalışmasına engel değil ki.
Ama sonuçta MUX Switch var diye fazladan para ödüyorsun ki bu 500-600 TL değil hocam. O para ile ekipman alabilirsin mesela.
 
MUX her oyunda fark yaratıyor sadece yüksek FPS veren oyunlarda değil maalesef. MUX'lu bir 3070 laptop masaüstü 215 Watt 2080 performansı verirken MUX'suz olan laptop 115 Watt 2070 Super ile aynı performansı veriyor.
 

Geri
Yukarı