Daha fazla
- Meslek
- Judge Dredd
Inca IM-204 (Kablolu) modem kullanıyorum. 8 mbit internetim var. Online oyunlarda, özellikle MW2'de (PC) çok fazla lag oluyor ve bu beni sıkıyor. Host'lar genelde berbat oluyor. Bildiğim kadarıyla port açma denilen bir olay varmış. Bunu türlü türlü sitelerden araştırıp denesem de sonuca varamadım. MW2'de NAT tipim hep "Strict" kaldı. Nette gösterilen rehberlerdeki arayüzle benim arayüzüm farklı, aynı model olmasına karşın.
Sorum ise şu: Sanal sunucu, yani port açma bölümündeki yerlere neler yazmam gerekiyor? Yerel IP adresi, Uzak IP Adresi, Yerel Port, Genel Port bölümlerine ne yazmalıyım? MW2'nin ihtiyaç duyduğu portlar şunlarmış:
Bunlar ne demek? Bunları nereye yazacağım? IP adresimi nasıl bulabilirim? Bu portlardan bir tane mi yoksa hepsini mi açmalıyım? İnanın şu MW2 NAT Tipimi "Open" yapabilirsem sayenizde, çook mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler.
Sorum ise şu: Sanal sunucu, yani port açma bölümündeki yerlere neler yazmam gerekiyor? Yerel IP adresi, Uzak IP Adresi, Yerel Port, Genel Port bölümlerine ne yazmalıyım? MW2'nin ihtiyaç duyduğu portlar şunlarmış:
- UDP 1500 (sadece çıkış, yönlendirmeye gerek yok)
- UDP 3005 (sadece çıkış, yönlendirmeye gerek yok)
- UDP 3101 (sadece çıkış, yönlendirmeye gerek yok)
- UDP 28960 (giriş/çıkış ,multi-player host olarak davranması için yönlendirmek gerekiyor, oyunları bulup katılmak için portu yönlendirmeye gerek yok)
Bunlar ne demek? Bunları nereye yazacağım? IP adresimi nasıl bulabilirim? Bu portlardan bir tane mi yoksa hepsini mi açmalıyım? İnanın şu MW2 NAT Tipimi "Open" yapabilirsem sayenizde, çook mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler.