MX 130 ve i5 8250U laptop ısınma sorunu

teknomekno

Centipat
Arkadaşlar öncelikte forumda yeniyim yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. 1 yıl önce aldığım HP laptopum ilk günden beri oyun oynarken (en düşüğünden en ağır oyuna kadar) bir süre sonra ısı 85 dereceyi bulunca soğutmak için FPS 10'a kadar düşüyor ve o saniyeden sonra toparlayamıyor. PC ısınana kadar GTA 5'i rahat oynayabiliyorum 5 dk içinde ısı 85'i buluyor. Her şeyi denedim arkadaşlar bilinen ne varsa işlemciyi yuzde 80'lere çektim olmadı, işlemci turbosunu kapattım olmadı, düşünün en düşük ayarlar 30 FPS'e sabitledim ona ragmen yine olmadı tabii biraz daha fazla oynadım 15 dk :) Artık bir yol gösterin ısınan bilgisayar gördümde en düşük oyunlarda bile 5 dakikada ısınanı görmedim oyun düşmanı resmen. 3-4 GB'lık oyunlarda bileısınıp kasıyor. Bu sistemden harikalar yaratmasını tabii ki beklemiyorum ama bu kadar da kötü olabileceğini düşünmüyorum sonuçta 4600 lira az para değil.
HP laptop i5 1.6 GHz Turbo ile 3.4 GHz 8250U, 8 GB RAM, NVIDIA MX130 ekran kartı. Özelliklerim iyi değil biliyorum fakat en düşük oyunda bile ısınması can sıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısacası öyle. Yazdıktan sonra ısıyla ilgili bu tarz bir sorunu olan arkadaş geldi aklıma. İşlemcisi i5-7500HQ idi sanırım. Onda da 85 derece de problemler çıkarmaya başlıyordu. Undervolt falan denemişti ama durum düzelmedi.

U tipi işlemciler 85 gibi değerlere ulaştıklarında tabiri caizse yüksek hızda giden aracın duvara çarpması gibi bir etki oluşuyor. Size toz temizliği,termal macun yenilenmesi ve temiz kurulum yapılmasını öneriyorum.

bendede aynı sorun mevcut ama işlemcim stabil çalışırken gpu 70dereceye çıkınca 30fps alamıyorum bile

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı