MX 230 8 GB RAM laptopla Linux'a geçilir mi?

thericowolf

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, direkt konuya gireyim. Kardeşimin eski laptopunu bulduk ve bayağı donuyor. İçinde Windows 7 yüklü ve Linux yüklemek istiyorum. Sizce performansı artar mı? Bir de biraz araştırınca benim de çok dikkatimi çekti, acaba ben de mi Linux yüklesem diye düşünmedim değil. Steam, Google, Spotify gibi uygulamaları genelde kullanıyorum ve oyun oynuyorum genelde. Linux sizce laptopuma iyi gelir mi? Özellikleri Intel Graphics 8260u GeForce MX230 8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, direkt konuya gireyim. Kardeşimin eski laptopunu bulduk ve bayağı donuyor. İçinde Windows 7 yüklü ve Linux yüklemek istiyorum. Sizce performansı artar mı? Bir de biraz araştırınca benim de çok dikkatimi çekti, acaba ben de mi Linux yüklesem diye düşünmedim değil. Steam, Google, Spotify gibi uygulamaları genelde kullanıyorum ve oyun oynuyorum genelde. Linux sizce laptopuma iyi gelir mi? Özellikleri Intel Graphics 8260u GeForce MX230 8 GB RAM.

Linux'ta oyun oynamanız çok zor bir şey isterseniz modlu Windows önerisinde bulunabilirim, Modlu Windows; içinden gereksiz özellikler kaldırılarak performans artışı sağlattıran kesinlikle tavsiye ettiğim özelleştirilmiş Windows sistemleridir. Kendim Ghost Spectre 2003 kullanıyorum ve normal Windows 10 da 3-4 GB RAM kullanan sistem GS'de 1, 5-2 GB RAM kullanıyor.

Kardeşinin eski laptopuna Linux kurma fikri gerçekten mantıklı. Windows 7 artık hem eski hem de bayağı hantallaşmış bir sistem, özellikle de düşük donanımlı cihazlarda. Linux’un hafif bir sürümünü kurarsan cihaz resmen kendine gelir. Açılış hızlanır, donmalar azalır, genel kullanım daha akıcı olur. Eskiden çöpe atılacak gibi görünen bilgisayarlar bile Linux sayesinde yeniden kullanılabilir hale gelebiliyor.

Senin kullandığın laptop ise Linux için fazlasıyla yeterli. i5 işlemci, MX230 ekran kartı ve 8 GB RAM ile Linux gayet rahat çalışır. Oyun oynama konusunda, Yusuf İpek'in bir videosu var onu izleyebilirsin. Eskisine kıyasla artık gerçekten çok daha iyi bir performans ve kullanış kolaylığı sergiliyor Linux dağıtımları.

Sadece Steam'deki oyunları oynuyorum ve Minecraft. Önerir misin Linux? Bir de sen hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

Biriniz evet biriniz hayır diyor hangisi doğru ki :D

Sadece Steam'deki oyunları oynuyorum ve Minecraft. Önerir misin Linux? Bir de sen hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

Biriniz evet biriniz hayır diyor hangisi doğru ki :D
Garuda KDE kullandım daha önce. Zaten oyunlar için yapılmış bile denilebilir. Oyunlar için gerekli çoğu dağıtımı içinde barındırıyor, yoksa bile çok rahatça indirilebiliyor. Arkadaşın dediği de doğruydu belki ama son yıllarda böyle bir sorun yok. En azından ben kullandığımdan beri.

Bu arada Garuda KDE biraz güçlüdür. Garuda KDE Lite daha uygun olabilir. Minecraft oynama açısından da bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Anladım peki Linux yükledikten sonra pişman olursam Windows'a dönme şansım var mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı