Steam'deki en popüler 1000 oyunun %80'i Linux'ta oynanıyor.
Windows'un aksine Linux'ta sürücüler kurulu olarak geldiği için %99 ihtimalle hiçbir sürücü sorunu yaşamayacaktır. %1 ihtimal için ise kimsenin adını duymadığı bir marka kullanıyor olması lazım.
Windows 11 için üretilen HP Victus 16 laptopum Windows'ta Wi-Fi sürücüsü bile olmadan geliyor, elle kurmak gerekiyor. Hiçbir Linux dağıtımında Wi-Fi sürücüsü kurmam gerekmedi şimdiye kadar. Linux'ta sürücüler kurulu gelir.
Garuda KDE kaldırmaz bu sistem. Xfce kullanan Fedora haricinde bir dağıtım iyi olacaktır. Linux Mint Xfce en basiti olur.
Günlük kullanım için PC kullanan biriyim. Oyun oynamak için Dual boot ihtiyacı duymuyorum. Riot bağımlısı olmayan insanlar da Linux'ta oyun konusunda sorun yaşamayacaktır. En fazla bağımlılık ve oyun programları konusunda takılırlar o da yeni bir işletim sistemine geçildiği için farklı alışkanlıklar kazanılması gerektiğindendir. Steam kullanan biri için bu da dert olmayacaktır.
Bu siteden hangi oyunun çalışıp hangisinin çalışmadığına bakabilirsiniz.
Öncelikle herkese merhabalar. Bugün size Linux'ta oyun oynayabilmeniz için neler yapmanız gerektiğini anlatacağım. Bu rehber, bu konuyla alakalı en ayrıntılı Türkçe rehberdir. Sürekli güncellenmektedir. Bu işlemleri 6 dağıtım üzerinden yani Arch, Debian, Fedora, openSUSE, Solus ve Void üzerinden...
www.technopat.net
Oyun konusunda neyi nasıl yapacağını, performans artışı için yapman gerekenleri bu rehberden öğrenebilirsin.
Genel olarak Linux'ta oyunlara Türkçe yama kurma yöntemi Windows'la aynıdır ancak bir fikir oluşturması için şu blog girdime bakabilirsin:
Dün Undertale oynamak istediğimden bahsetmiştim. Keşfet üzerinden Steam ve Heroic Games Launcher indirdim. Ek olarak eğer Windows oyunu kuracak olursam diye Proton Plus uygulamasını indirip Heroic Games Launcher ve Steam'e Proton GE 8.23...
www.technopat.net
Ayrıca blog girdimde FPS limiti koyma, oyunlarda FPS ve sistem kullanımı görüntüleme gibi araçları da anlatıyorum.
Oyunlar haricinde Linux kullanımı hakkında fikir edinmek istersen aşağıda linkini bırakacağım blog serimi okuyabilirsin.
1 ay boyunca terminal kullanmadan GNU/Linux'ta yaşadığım deneyimleri günlük olarak paylaştığım blog listesi.
www.technopat.net
Seride 1 ay boyunca terminal kullanmadan Linux kullanıyorum ve deneyimlerimi anlatıyorum.
Sen elbette terminal kullanmalısın, terminal işleri her zaman daha hızlı yapmanı sağlar. Seriyi yalnızca terminal kullanmadan Linux kullanılabileceğini kanıtlamak amacıyla hazırladım.