MX-4 macun nokta kadar yeterli mi?

Umutcengiz35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk defa termal macun yeniledim, fotoğrafta gördüğünüz kadar sıkıp stok soğutucuyu monte ettim. Sürme tekniğim doğrudur değil mi? Yani yayılmama vs. gibi sorun yaşamam umarım. Arctic MX-4 2019 kullandım bu arada.

Bu arada ekran kartım gelmediği için test edemedim, hazır yeri gelmişken onu da sorayım Ryzen 5 1600 AF, GTX 1660 Super ile herhangi darboğaz yaşatmaz değil mi?
yok mu kimse
Arkadaşlar yok mu bilgisi olan kimse merak ettim

Dosya Ekleri

• IMG_20200510_065712.jpg
    IMG_20200510_065712.jpg
    11,3 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Darboğaz yaşatmaz.
Ama macunun derinliğini göremediğimiz için tam yayılıp yayımladığı konusunda emin olamam. En güzeli soğutucuyu söküp bakmak. Yeteri kadar yayıldı ise eskisini silip aynısı kadar sürüp geri kapatmak.
macuna hiç dokunmadım ya, belirttiğim kadar büyüklükte sıktım ve fanın yanlarından baktığımda birazcık taştığını bile gördüm hatta
Darboğaz yaşatmaz.
Ama macunun derinliğini göremediğimiz için tam yayılıp yayımladığı konusunda emin olamam. En güzeli soğutucuyu söküp bakmak. Yeteri kadar yayıldı ise eskisini silip aynısı kadar sürüp geri kapatmak.
ve asıl önemli olan işlemcinin orta noktası değil mi?

macuna hiç dokunmadım ya, belirttiğim kadar büyüklükte sıktım ve fanın yanlarından baktığımda birazcık taştığını bile gördüm hatta

ve asıl önemli olan işlemcinin orta noktası değil mi?

Hayır değil. Ryzen serisi işlemcilerin işlem çekirdekleri ortada değil kenardadır.
images (2).jpeg

Dosya Ekleri

• images (7).jpeg
    images (7).jpeg
    28,3 KB · Görüntüleme: 39
En son attığınız fotoğraftaki macun fazla duruyor. Fakat fazla macunun kötü soğutma etkisi olmaz soğutucu ezip çıkarıyor fazlasını belki biraz işlemcinin kenarına bulaşır. En iyisi ekran kartınız gelince test edin. Anormallik yok ise öyle kullanın.

En son attığınız fotoğraftaki macun fazla duruyor. Fakat fazla macunun kötü soğutma etkisi olmaz soğutucu ezip çıkarıyor fazlasını belki biraz işlemcinin kenarına bulaşır. En iyisi ekran kartınız gelince test edin. Anormallik yok ise öyle kullanın.
Yanlardan baktım, görebildim biraz fışkırmıştı, dediğiniz gibi sorun yaratmaz ama
Hayır değil. Ryzen serisi işlemcilerin işlem çekirdekleri ortada değil kenardadır.
Eki Görüntüle 558576
aynı şey ryzen 5 1600 af için geçerli midir?

Bazı oyunlarda darboğaz yapıyor diye biliyorum. Farcry ve GTA V denemelerine bakabilirsin. Macun konusunda ise ekran kartı geldikten sonra işlemci ısı değerlerin de anormallik olmazsa sıkıntı yoktur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı