MX330 i5 1135G7 sisteme oyun oynamak için Linux dağıtım önerisi

677472

Picopat
Merhaba. Ben hiç Linux kullanmadım ve Windows'tan biraz değişiklik olması için Linux kurmayı düşünüyorum. Sistemim i5 1135G7 MX330 8 GB RAM 512 GB M.2 SSD ASUS X515ep laptop. Başlangıç için hangi dağıtımı kullanmalıyım görünümü güzel olsun oyun oynayacağım GTA 5 Forza Horizon 4 Dying Light Blazing Sails Assetto Corsa. Bir de çift monitör kullanıyorum LG UltraGear monitöre bağlı laptopum çalışır mı 2. ekranım, ve akıcı olsun istiyorum Linux'un. Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arch.

Windows'la performansı kıyasla nasıldır peki.

Arch.

Bence hiç Linux kullanmamış birine düz Arch önermek iyi olmaz.
Biliyorum Arch çok iyi felan ama, bilmeyen biri için sadece eziyet olur.

En azından EndavourOS kurulabilir. Kolay kurulabilen Arch olduğundan. Kurulum ekranında bayağı güzel şeyler yapılabiliyor.

Merhaba. Ben hiç Linux kullanmadım ve Windows'tan biraz değişiklik olması için Linux kurmayı düşünüyorum. Sistemim i5 1135G7 MX330 8 GB RAM 512 GB M.2 SSD ASUS X515ep laptop. Başlangıç için hangi dağıtımı kullanmalıyım görünümü güzel olsun oyun oynayacağım GTA 5 Forza Horizon 4 Dying Light Blazing Sails Assetto Corsa. Bir de çift monitör kullanıyorum LG UltraGear monitöre bağlı laptopum çalışır mı 2. ekranım, ve akıcı olsun istiyorum Linux'un. Şimdiden herkese teşekkürler.

Bence Linux Mint veya Debian ile başlamanız daha iyi olur. Özellikle Mint bayağı başlangıç dostudur. Debian ise daha modülerdir ama bazı şeyleri kendiniz kurmalısınız.

Son düzenleme:
Linux Mint iyidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı