Çözüldü MX350 tam performansta çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkanreiss

Centipat
RAM
8
Hocalarım merhaba. i5 1135G7 MX350 sahip Acer laptop aldım GTA 5 oynarken NVIDIA erkan kartının yüzde 13 civarlarında Intel ekran kartının ise 22 civarlarında dolaştığını gördüm. Bu yüzden FPS sorunu ve drop sorunu yaşıyorum tam performansla çalışmıyor ekran kartı bu sorun sadece GTA 5'te oluyor. CS:GO'da böyle bir sorun olmuyor onda ekran kartı %100 kullanıyor ve istediğim performansı alıyorum. GTA 5'te de bu şekilde çalışması için ne yapabilirim?
Not: Laptop yüksek performans modunda çalışıyor ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp en güncel sürücüyü yükledim yine de olmadı nvide Denetim Masası'ndan GTA 5 exe dosyalarını NVIDIA kart olarak seçtim ise yaramadı en son format attım ve tekrar yükledim GTA 5 yine düzelmedi.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2022-09-20 230250.png
    Ek Açıklama 2022-09-20 230250.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 91
Çözüm
Hocam onboard kartı nasıl devre dışı bırakabilirim daha önce denemedim ve önceki konuyu 2 gündür öne çıkarıyorum soruma cevap gelmeyince ayrıntılı şekilde tekrar açayım dedim.

Anladım hocam, anakart modeliniz nedir?

Eğer BIOS'tan yapmakla uğraşamam diyorsanız Aygıt Yöneticisi'nden görüntü bağdaştırıcıları kısmından devre dışı bırakabilirsiniz onboard ekran kartını.
Hocam daha önce açtığınız aynı konudaki fotoğrafa baktım, oyun iris i kullanıyor muhtemelen (gpu kullanımı %25 gösteriyor, tam olarak irisin kullanımı) mx350 yi değil, beraber de kullanmıyor, sorun orada öncelikle. İlk olarak onboard kartınızı devre dışı bırakmayı denediniz mi biostan?

Ayrıca aynı soruna süre geçince 2 yeni konu daha açmak yerine konuyu gerekirse mevcut duruma göre düzenleyip öne çıkar butonunu kullanırsanız daha rahat edersiniz, konunuz geriye düşer diye dert etmenize gerek yok.

Hocam daha önce açtığınız aynı konudaki fotoğrafa baktım, oyun iris i kullanıyor muhtemelen (GPU kullanımı %25 gösteriyor, tam olarak irisin kullanımı) MX350'yi değil, beraber de kullanmıyor, sorun orada öncelikle. İlk olarak onboard kartınızı devre dışı bırakmayı denediniz mi BIOS'tan?

Ayrıca aynı soruna süre geçince 2 yeni konu daha açmak yerine konuyu gerekirse mevcut duruma göre düzenleyip öne çıkar butonunu kullanırsanız daha rahat edersiniz, konunuz geriye düşer diye dert etmenize gerek yok.

Hocam onboard kartı nasıl devre dışı bırakabilirim daha önce denemedim ve önceki konuyu 2 gündür öne çıkarıyorum soruma cevap gelmeyince ayrıntılı şekilde tekrar açayım dedim

Hocam onboard kartı nasıl devre dışı bırakabilirim daha önce denemedim ve önceki konuyu 2 gündür öne çıkarıyorum soruma cevap gelmeyince ayrıntılı şekilde tekrar açayım dedim.

Anladım hocam, anakart modeliniz nedir?

Eğer BIOS'tan yapmakla uğraşamam diyorsanız Aygıt Yöneticisi'nden görüntü bağdaştırıcıları kısmından devre dışı bırakabilirsiniz onboard ekran kartını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eki Görüntüle 1523423

Bu kısımda irisi devre dışı bırakıp sadece MX350'yi kullanmalarını sağlarsınız uygulamaların.

Hocam Iris'i devre dışı bıraktım. Sadece bu sefer MX350 kullanılıyor ama yine de yüzde 19 kullanım diyor. Neden bu tam performansta çalışmıyor. Bir türlü FPS sorunum devam ediyor. Sadece GTA 5'te oluyor ya.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı