MX350 termal macun yenileme

kyle10

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
GeForce MX350
Laptop çok ısınmaya başladı Valorant'ta sabit 60FPS alırken sürekli FPS düşüyor birden 20'lere düşüyor laptoptaki termal macunu hiç değiştirmedimç 3 sene falan oluyor fanları temizledim resimde ne kadar termal macun kaldığını gösterdimç sizce termal macun yenilemeliyim ya da ne yapmam gerek? Çok ısınıyor laptop.

Dosya Ekleri

• 16939285296971012849330462623745.jpg
    16939285296971012849330462623745.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop çok ısınmaya başladı Valorant'ta sabit 60FPS alırken sürekli FPS düşüyor birden 20'lere düşüyor laptoptaki termal macunu hiç değiştirmedimç 3 sene falan oluyor fanları temizledim resimde ne kadar termal macun kaldığını gösterdimç sizce termal macun yenilemeliyim ya da ne yapmam gerek? Çok ısınıyor laptop.

Açtın mı değiştirmen gerekiyor zaten, termal macun olarak MX-6 kullanabilirsin.

Zaten işçilik olarak iyi sürülmemiş. Bir kere de açmışsın değiştirmek zorundasın 3 yıl olmuş zaten. En fazla senede bir defa yapman lazım. Bütçe durumu olarak sıkıntı yoksa 6 ayda bir yapmak iyi olur. Özellikle oyuncu laptoplarda. Sürerken de dikkatli olmak zorundasın kenerları termal bant ile sarılmamış. Temizlerken ve sürerken yavaşça yapmanda fayda var. Ürün olarak da bunu öneririm.

Açmışken değiştirin 3 yıl olmuş. Bu arada nedense katı gibi duruyor gerçekten katılaşmış mı?

Hocam evet katılaşmış biraz.

Zaten işçilik olarak iyi sürülmemiş. Bir kere de açmışsın değiştirmek zorundasın 3 yıl olmuş zaten. En fazla senede bir defa yapman lazım. Bütçe durumu olarak sıkıntı yoksa 6 ayda bir yapmak iyi olur. Özellikle oyuncu laptoplarda. Sürerken de dikkatli olmak zorundasın kenerları termal bant ile sarılmamış. Temizlerken ve sürerken yavaşça yapmanda fayda var. Ürün olarak da bunu öneririm.

Hocam eski macunu normal peçete ile silsem olur mu?

Hocam 200TL altı başka ürün var mı önerebileceğiniz.

Son düzenleme:
O zaman ısınma sorunu da macundan kaynaklanıyor normalde cıvık olması lazım.

Sadece peçeteyle çıkaramazsın onu. Varsa izopropil alkollü pamukla yoksa ıslak mendille falan dene ama işlemciyi çizme.

Öyle deyince bir tık tırstım illa silmem mi gerek eski macunu.

O zaman ısınma sorunu da macundan kaynaklanıyor normalde cıvık olması lazım.

Sadece peçeteyle çıkaramazsın onu. Varsa izopropil alkollü pamukla yoksa ıslak mendille falan dene ama işlemciyi çizme.

Wipaste C2 4gr 6 W/m-k Yüksek Performanslı Alman Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol bir de böyle bir macun buldum Trendyol'dan sizce alınır mı?

Hocam evet katılaşmış biraz.

Hocam eski macunu normal peçete ile silsem olur mu?

Hocam 200TL altı başka ürün var mı önerebileceğiniz.
Silmende sakınca yokta o ekran kartının veya işlemcinin yanında ki bulunan devre elemanlarına zarar verebilirsin. Evde bulunan alkol ile küçük bir damla dökerek temizlemen mümkün. Eğer parçaların dibinde termal macun varsa kürdanla temizleyebilirsin.

Öyle deyince bir tık tırstım illa silmem mi gerek eski macunu.

Wipaste C2 4gr 6 W/m-k Yüksek Performanslı Alman Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol bir de böyle bir macun buldum Trendyol'dan sizce alınır mı?

Alınır güzel bir ürün. Ancak attığım üründe bu iletken değerinin iki katını vermekte. Kalite olarak da daha iyi bir model. Ancak bunu almanızda ısıyı önemli ölçüde azaltacaktır. Aynı şekilde FPS olarak da artış yaşarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı