N11.com tarafından dolandırılma hikayem

publics

Centipat
Daha fazla  
1 hafta önce bir konu açmıştım, Ryzen 5500 satın aldım ama performansı pek yeterli değil diye. 3600 daha iyiymiş. Ben de bu sebebden dolayı iade etmek istedim ancak mağaza iade edemezsiniz dedi. Satıcı sözleşmesini okudum "14 gün içerisinde alıcı hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkında bulunabilir" ibaresini n11.com müşteri hizmetlerine söyledim ve dava açarım dediğim an hemen mağzayla iletişime geçip iadeyi kabul ettirdiler. Ben de güzelce kargolayıp iade ettim. İadem perşembe günü saat 11.43 gibi ellerine ulaşmış ama hiçbir bilgi verilmedi ve cuma günü saat 17.45'te bir kargo mesajı geldi "ürününüzü teslim aldık". Durumu anladım, iadem rededildi ama nedenini anlamadım. Açıklama kısmına baktığımda mağaza bana "ürünün pinleri yanlış kullanımdan ötürü eğilmiş" dedi ancak ben yanlış kullanmadım ve sadece 2 el CS:GO deneme maçı attım. Tekrardan mağazayla iletişime geçtiğimde mağaza bana "ürünü ters olarak kabına koyduğunuz için pimleri yamulmuş" dedi ancak ters olarak işlemci kabına koysam kap kapanmıyor. İki dediği de tutarsızdı. Hemen gidip Tüketici Heyetine başvurdum ama bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Ayrıca pinlerin en köşelerini kendisi yamultmuş ama elimde kanıt yok, sadece lafım var ona da inan yok :). Ayrıca n11.com hiçbir türlü destekte bulunmadı, hep geçiştirdi. Oradan alışveriş yapıp yapmamak size kalmış ama iade etme kısmında birçok kişi sorun yaşamış. Kısacası durduk yere hem 2500TL, hem de işlemciden olduk.
Mağazanın adı TekTeks.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasalara göre ürünü yamuk koyduğunu kanıtlaması gerekiyor. Kutuyu açarken vidyo çekmek gibi.
Senin kanıtlaman gerekmiyor.
Tabi bildiğim kadarıyla böyle.
Bu arada burada sorun N11'den ziyade satıcıdan kaynaklı gibi.

Geçmiş olsun, ben de motorsiklet zincir yağlama seti aldım n11'den.

Satıcı ürünün fotoğrafına zincir temizleme fırçası da eklemiş fakat gelen ürünlerin içerisinde fırça yoktu. N11 müşteri hizmetleri ile görüştüm satıcı ile iletişime geçtiler ve satıcının 3 iş günü içerisinde göndereceğini söylediler. 3 iş günü doldu satıcı hala göndermediği için ürünün fiyatını bana iade ettiler satıcı yanlış bilgilendirdiği için.

Memnuniyet duruma göre değişiyor ben de mesela hepsiburada'dan pek alışveriş yapmayı tercih etmiyorum.

Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi satın aldığınız mağaza önemli bonus kullanma özelliğinden ve n11 bonus kampayalarından dolayı n11 kullanıyorum ama her zaman daha iyi satıcıları tercih ediyorum bir sorunda çıkmıyor.

N11 i her ne kadar getir bünyesine alsa da uzak olmayan bir gelecekte sonu aynı GittiGidiyor gibi olacak yani iflas edecek veya kapanacak.

Bende buna benzer bir olayı almış olduğum kitaplarda yaşadım. Üniversite için 2023 basım kitap alıyorum 2020 basım geliyor. Daha sonra farklı bir satıcıdan farklı bir 2023 basım kitap aldım 2021 basım geliyor. Kısaca nitelikli dolandırıcılık gibi bir şey. Halbuki hepsinin satış resimlerinde 2023 basım yazıyor.

Uzun lafın kısası bende aylar önce kitaplar da buna benzer durumu satıcı kaynaklı yaşadım ve hala sizin gibi yaşayan görüyorum.. N11 uğurlu filan deniyor ama bu gidişle uğursuz bir alışveriş sitesi olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı