N11'den alınan DeepCool LT520 sıvı soğutucu arızalı çıktı

Taha K.

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Kaldırım mühendisi
Arkadaşlar N11 üzerinden DeepCool LT520 sıvı soğutmayı satın aldım fakat ürünün pompası arızalı çıktı, 10dk çalıştıktan sonra çok yüksek bir şekilde sanki akvaryum hava motoru gibi fazla bir ses çıkarıyor, bu ses gerçekten dayanılmaz seviyede ürün kesinlikle bozuk, durum ürünün ses seviyesini beğenip beğenmemem değil kesinlikle arızalı bunu bir netleştirelim zaten ilk kez sıvı soğutma kullanmıyorum. Bunu açıklama sebebim sıvı soğutmalarda her zaman bir miktar ses oluşur diye beni darlayacak arkadaşlarımıza açıklama olmasıdır.

N11 satıcısı ürünün değişimini talep ettiğimde ürünün servise gönderileceğini bunun 20 gün süreceğini söyledi fakat yeni aldığım ürün için 20 gün beklemek istemiyorum bu sebeple direkt iade istedim sonuç olarak bu ürünü kullanmam gerektiği için aldım, gerçekten ihtiyacım var işlemcimin stok fanı yok olsa da soğutamaz.

Satıcının iadede bana zorluk çıkartma ve benim paramı geri alamama durumum var mı? Aldığım gün iade seçip ertesi gün kargoladım ürün 1 günde geldi 3 günde ulaşmadı. Benim bozmuş olmam imkansız kolayca ürünü montajladım zaten bir AiO olduğu için takmak çok basit.

Öyle bir dava yok. Kusurlu ürün almışsınız, 14 gün iade hakkınız bulunuyor. Gerekli şartları zaten karşılıyorsunuz.
Bu tip durumlarda ne kadar haklı olsanız da karşı tarafın yaklaşımı çok önemli.

Ben N11'den Samsung SSD aldim, çakma çıktı. N11'i aradım bana "nasıl olsa 2 sene garantin var" deyip geçiştirdiler. O zamandan beri N11'i kullanmam.

Eskiden trendyola aliexpress gibi derdik, öylelerdi gerçekten her telden satıcı vardı ama öyle bir ilerleme kaydettiler ki her telden satıcı olsa da çok düzgün çalışıyorlar, sorumluluk alıyorlar. Bugüne kadar N11 üzerinden, Iphone 11, 2K 170hz Asus monitör dahil olmak üzere bir çok ürün almış olsam da, N11 en son tercih edeceğim yerdir. Trendyol'un tersine hiç ilerleme kaydedemediler ve yerlerinde saydılar. Çok kötü mü ? Değil ama 10 senedir bu site böyle. Ne kötüye ne de iyiye gitti maalesef. Sıkıntı çıkacağını düşünmemekle birlikte, kendiniz arızalı olduğunu söylediğiniz için bir ihtimal iade almak yerine gene 20 gün sürebilecek arıza testine tabii tutabilirler çünkü siz belirtmişsiniz ve bozuk malı bize gönderip iade istiyorlar gibisinde bir tavır sergileyebilirler. Ama gene de sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

1 Mart'ta aldığım ürünü 2 Mart'ta teslim aldım ve 3 Mart'ta iade ettim. 2 gün boyunca ellerine ulaşmasını bekledim. Şu an 11 Mart ve hala incelenmesini bekliyorum, haliyle yeterince mağdur edildim şu anda kullanabileceğim bir sıvı soğutucu olmadığı için mecburen AMD Wraith Stealth stock fan taktım fakat işimi fazla görmüyor. Gelişmeleri bildireceğim.

İadem 11 Mart akşamında onaylandı, iademi N11 müşteri hizmetlerini 8 kez darlamam sonucu ile gerçekleştirdim. Kim bilir belki de daha uzun sürecekti.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı