Namaz kılmaya nasıl başlanır?

İnsanların inanıyor olması komik geliyor.
Allah bana yardımcı olmuyor olmadı. Dünyada o kadar çok din varken İslam'ın gerçek din olması da saçma geliyor. Cennet ve cehennemin gerçek olduğuna emin değiliz. Allah'ın varlığının bir kanıtı yok. Hikayeden kastım insanları tek bir çatı altında toplayıp istedikleri gibi yönetmek için uydurmuşlar. Mesela Allah yolunda ölen şehit olur diyorlar. Bunun sebebi tamamen insanların daha cesur savaşması. Sonuç olarak da orta doğuda çok güçlü bir devlet haline geldiler. Bu sadece İslam'la alakalı değil. Bütün semavi dinler böylr Hristiyan'lar haçlı seferlerini dini kullanarak yaptı. İnsanlara vaat ettikleri şeyler gerçek olmayınca da kiliseye olan güven sarsıldı. Mesela bence İslam Arap dini çünkü İslam demek Arap kültürünü yaşamak demek araplar İslam'dan önce de cinlerin varlığına inanıyordu çünkü bu onların mitolojisinde var onların yaşadığı harem ve cariyelik kültürü de aynı şekilde kuranda yer alıyor. Mesela gök tanrı inancı da Türk dini o da aynısının laciverti ama Türk mitolojisini konu alıyor ve Türk kültürünün dine uyarlanmış halı gibi. Bunu yapmasalardı yani örneğin islama Arap kültürünü ve mitolojisini katmasalardı insanları inandırmak zor olurdu.
Hayır yardımcı olmadı demeniz yanlış. İnternet de bunların milyon tane açıklaması var. Buna dayanıp din değiştirdiyseniz adınıza üzülürüm. Eğer ciddi bir araştırma yaparsanız İslam'ın gerçek ve hak din olduğunu anlarsınız. Ayrıca hristiyan bir insanın ateistliğe yönelmesi gibi bir durum çok muhtemel. Çünkü bir sürü çelişki var ve hak din değil.

İnsanların inanıyor olması komik geliyor.

Sizin gibi insanlar yüzünden inançsız olan kişilere hep ön yargı oluyor😡 ama size bir kabahat bulamıyorum maalesef çevreden ilgisiz kalınca burada "komik geliyor" falan diyerek dikkat çekmek istiyorsun.

Kardeşim çok güzel düşünce ve istek, inşallah rahatça ibadetini yapabilecek duruma erişirsin. Tebrik ederim. Bence mümkün ise ders saatlerine denk gelmeyen vakitlerde camiye giderek başlanabilir. Genellikle toplu yapılan eylemler insana daha fazla istek ve şevk verir. O sebeple cemaatle kılmak senin isteğini arttırabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı