444617
Decipat
- Makaleler
- 6
Bir şey indirirken hata veriyor ondan DNS değiştirecektim ve nano komutu bu hatayı veriyor. @Bsd Kaymak @Linuxginar @The Shorekeeper
İnternette bağlanayım dedim böyle bir hata aldım.
ip a yazip bakin, wlp ile baslayan olacak veya wlan ile baslayan olacak.rfkill unblock all yazin once.ip link set wlan0 / wlp2s0 wlan0 da olmayabilir wlp2s0 da olmayabilir wlp3s0 da olabilir orasi size kalmis ip a ciktisinda gorunecek.wpa_supplicant -B -i wlanX / wlpXs0 -c <(wpa_passphrase WiFi-ADI WiFi-SIFRESI) burasi da ayni sekilde degisken.wpa_supplicant -B -i wlp2s0 -c <(wpa_passphrase Technopat 123)İp a çıktısı.ip ayazip bakin, wlp ile baslayan olacak veya wlan ile baslayan olacak.
Hangisini gorurseniz onu yapin.
rfkill unblock allyazin once.
ip link set wlan0 / wlp2s0wlan0 da olmayabilir wlp2s0 da olmayabilir wlp3s0 da olabilir orasi size kalmis ip a ciktisinda gorunecek.
wpa_supplicant -B -i wlanX / wlpXs0 -c <(wpa_passphrase WiFi-ADI WiFi-SIFRESI)burasi da ayni sekilde degisken.
Ornegin wlp2s0 olsun ve Technopat agina baglanayim sifre de 123 olsun:
wpa_supplicant -B -i wlp2s0 -c <(wpa_passphrase Technopat 123)
Sonra son olarak dhcpcd komutunu calistir. Gecici olarak internet sorununu bu komutlarla cozebilirsin.
Bu çıktıyı veriyor.Ağ adaptörünü göremiyor sistem. "station device scan" komutunu dener misiniz?
WiFi onceden calisiyor muydu? WiFi kartiniz gorulmemis sistemde.İp a çıktısı.
Bu çıktıyı veriyor.
systemctl enable dhcpcd && systemctl start dhcpcd çalıştırın.Çalışıyor"du".WiFi onceden calisiyor muydu? WiFi kartiniz gorulmemis sistemde.
Çalışıyor"du".
Son degisiklikler neydi sistemde?Çalışıyor"du".
Yine hata verdi.Arch kurulumunda nano gelmez, elle kurmanız gerekmekte. Bu hatayı almanızın sebebi ise internet servisinizi başlatmamış olmanız.
systemctl enable dhcpcd && systemctl start dhcpcdçalıştırın.
Yine hata verdi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.