Nanokatalog.com güvenilir mi?

Nanokatalog güvenilir mi?

• Kesinlikle güvenilir.

Oy: 74 18,9%
  • Hayır değil.

Oy: 48 12,3%
  • Fikrim yok.

Oy: 200 51,2%
  • Güvenilir gibi.

Oy: 69 17,6%

• Oy verenlerin toplamı
    391
Nanokatalog'dan yaklaşık 10 bin TL tutarında bilgisayar parçaları sipariş ettim. Başta fiyatlarının uygun olması ve Türkiye'de bulamadığım birkaç ürünü satıyor olmaları beni cezbetti. Stokta olduğunu iddia ettikleri ürünlerin ilk taksidini ertesi günü alıp, ürünlerin kendisini tam 20 gün kargolamadılar. Her aradığımda bir sonraki Cumaya geleceğini söyleyerek tam 20 gün geciktirdiler ürünlerin teslimini. 20. günde (Yine bir cuma günü) Ürünün gelmediğini ver bir sonraki cumaya kaldığını söylediklerinde, kendilerine artık güvenimin kalmadığını ve siparişi iptal edeceğimi söyledim. Kendileri de "hay hay" diyerek iptal ettiler. Öncelikle stoklarında olmayan ürünleri stoklarındaymış gibi göstererek müşterilerine satması benim dolandırıcılık olarak nitelediğim bir davranış. Beni bu kadar bekleterek hala getireceklerini iddia etmelerinin hak ettiği betimlemeyi ise şuan burada yapmamayı tercih ediyorum. Eğer ürünleri amazondan sipariş edip gümrükte vergilerini kendim verseydim, benim için daha az zahmetli olacak ve ürünleri çok daha kısa sürede temin edecektim. Kaldı ki bunu bile yapmama gerek yok piyasada Nanokatalog'un beceremediği işi yapan birçok firma var.

Özet: ne bir daha nanokatalog'dan alışveriş yaparım ne de birisine tavsiye ederim.

Bugün yine aradım sonuç yok iptal ettim bakalım para iadem gelecek mi Allah bilir. Bir daha asla ne alışveriş yaparım nede tavsiye ederim.

Ekleme aynı ürünü amazon de den sipariş ettim aynı gün kargoya verildi yemişim Nanokatalog ucuzluğunu resmen işkence

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence almadan önce canlı desteğe stokta olup olmadığını sorun. Yoksa olan bir alternatifini alın. Ekran kartı, anakart, işlemci gibi garantisi önemli ürünleri başka sitelerden alın zaten o kadar fiyat farkı yok. Ama kasadır, RAM'dir, HDD'dir bunlar ilk alındığında sorun yoksa ilerde pek garantiye ihtiyaç duymayan ve burda cidden ucuz olabilen ürünler.

canlı desteğe başvurduğunuzdada var diyorlar ürün 2 haftadan fazla oldu ortalıkta yok arkdaşım hala siparişini verdiği sözde stokta olan ürünü bekliyor güvenilmez bir site bana göre

Ürünler yurtdışından temin edilip burada satılıyor. Ondan dolayı fiyatlar bu kadar ucuz. Tahminimle Amazon üzerinden getirip biraz kar ile burada satılıyor.

Konu biraz eskimiş ama, bende bir joystick alacaktım. Canlı destekten iletişime geçince bana İstanbul'da yaşıyorsam gelip şubeden nakit alabileceğimi söylediler. Bayramdan sonra gidip alacağım. Eğer işinize yararsa canlı destekten stok ve nerede olduğunu sordurup gidip direk canlı canlı kontrol ederek alabilirsiniz. Kargo ile olan alımlara bir şey diyemiyorum maalesef. Ürün sağlamlığı hakkında bayramdan sonra dönüş yaparım

Alışveriş yapacak arkadaşların bilmesi gereken bir kaç başlık şöyledir:

1- Sitelerindeki ürünlerinin çoğu aslında ellerinde yoktur. Siz buradan alacaksınız ve bu site o parayla gidip yurtdışından alıp getirecek; mantık bu.
2- Satın aldığınız ürünü 5-7 iş günü içerisinde tedarik edeceklerini belirtiyorlar ancak ben stok dışı ürünlerinin beyan ettikleri '' ön sipariş '' satışlarının bu süre içerisinde gerçekleştiğine hiç şahit olmadım. Olanlar mevcuttur illa ki ancak bu benim şahitliğimdir.
3- Bu site, ürünün bedelinin az 100%'ünü sizden tahsil ettikten sonra sizin paranızla arbitraj yapıp kur farkından da ekstra kazanç elde etmektedir. Ticaretinin büyük bir kısmı kur farklarından doğacak kazanca endeksli olduğu için maksimum süre sizi oyalamayı hedef edinmiştir.
4- Büyük ihtimalle paranızı iade edeceklerdir ki zaten 30 gün içinde ürün elinize geçmezse bankanıza başvurup ödediğiniz bedeli geri tahsil edebilirsiniz. Ancak tekrar ifade etmekte yarar var ki bu site'nin esas amacı size ürün satmak değil sizin paranızı fon olarak kullanıp bunun üzerinden para kazanmaktır.
5- Ticaret tarzları bu olduğu için fiyatları diğer firmalara göre daha caziptir çünkü ürünün satışından elde etmeyi planladıkları gelir diğer gelir karşısında çok daha düşüktür ve vazgeçilebilirdir.
6- Bahaneleri çoktur; amaç sizi olabildiğince oyalamak ve kur farkından doğacak kar'ı artırmak olduğu için sürekli bir şekilde oyalayacaklardır.
7- Piyasada isimleri lekelendikten ve gelirleri düştükten sonra kapanıp farklı bir isimle farklı bir şekilde tekrardan kurulacaklardır. Piyasada bunu daha önce denemiş, yapmış birçok ''girişimci'' mevcuttur ancak hepsi bir şekilde baltayı taşa vurmuştur

Güvenilir midir ? - Paranızı geri alırsınız ancak o ürünü alamayabilirsiniz. Sebebi örnekle açıklayayım; bu gün 100€ tutarında bir ürün aldınız ve misalen sizden 1€=4TL üzerinden 400TL çıktı. Ürünü aslında bu süre içinde hemen tedarik ediyorlar ancak bunu beyan etmiyorlar. Diyelim ki 28'inci günün sonunda 1€=4.1TL seviyesine ulaştı; firma ürünü tedarik edemediğini belirtiyor ve hesabınıza 400TL'yi iade ediyor daha sonra sizin paranızla alınmış bu ürünü 410TL üzerinden stoktan satışa koyuyor. Bunun anlamı şudur; sıfır sermaye ile para kazanmak.

Gerekli midir? - Her zaman sonuç üstteki gibi olmayabilir ancak siz buradan ve bu gibi stok tutmayan e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun derim.

Nanokatalog özelinden örnek vermiş olalım. Dürüst satıcı arıyorsanız ;
1-Döviz kur'u üzerinden satış yapan ve döviz kur'u üzerinden iade yapan bir firma bulun derim. Fiyatı daha pahalı olabilir ancak o ürün elinize zamanında geçecektir.
2-Kredi kartı kullanmanızı tavsiye ederim; elden ödeme vs. gibi yollara girmeyin eğer ödediğiniz anda ürünü alıp faturasını kestiremiyorsanız.

Ben Güç Kaynağı almıştım, 2 gün içerisinde elime ulaşmıştı.

Ayın beşinde sipariş vermiştim, hala tedarik sürecinde yazıyor. Bir halt çıkmadan siparişim gelir umarım, Türkiye'de olmayan bir şey çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…