Nargile Püf noktaları nelerdir?

MiniTX

Decapat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, lüle hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar beni bilgilendirebilir mi? Kir
lüle hakkında ne biliyorsunuz içimi güzel mi ve en iyi küp köz markası hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar. Sigaradan nefet ediyorum , sigara dumanından ve içenleri de hiç sevmem çok rahatsız edici. Fakat evimde nargile var ve güzel tütün olan yerlerde'de nargile içmeyi severim. Sağlık muhabbetine girecekseniz 2 ayda 3 ayda bir içtiğim için ve kendi şahsi nargilem olduğu için zararı minumum a indiriyorum yani belki zararı sokaktaki araba egzozlarından daha azdır.

Nargile için 3 önemli şey var.
1. Nargilenin kendisi nasıl olursa olsun Lüle boyu nasıl nargile içmek istediğin konusunda çok önemli örnek vermek gerekirse.

3 Boy lüle var büyük orta küçük , genelde orta boy oluyor nargile ile gelenler eğer uzun süre içim yapacaksanız veya fazla karışım yapacaksanız lüle küçük olursa tütün fazla gelirse muhtemelen kömür o tütünü yakacaktır buda nargile içmeye başladıktan bir süre sonra öksürmenize ve yanık tütün çekmenize sebep olur keyif alamazsınız hatta hassas olanlar içemez o nargileden. Bu sebeple lüle boyunuza göre tütün koymanız gerekiyor. Ben orta-küçük bir lüle'ye sahibim genelde 40dk dan fazla nargile içmiyorum bu sebeple bana yetiyor. Ama dediğim gibi 3lü karışım yaparken veya uzun gitsin diye fazla tütün koyarsanız fazla geldiği için üstten yanmaya başlıyor.

2. Tütün kalitesi. Kullandığınız tütünün kalitesi nargile ilgili neredeyse herşeyi etkilier duman , tat ,koku. Türkiye'de çok nargile içilmesine ve tütün üretilmesine rağmen yerli tütünler kötü ve yabancı tütünler kaçak olduğu için %90ı sahte. Ya yabancı orjinal bulursanız için veya yerli olarak ŞERBETLİ markasını kullanın , şerbetli piyasanın en iyisi değil ama en kötüsü de değil nargileniz her zaman ortalamanın üstü olur ama gerçek iyi bir tütün ile içeceğiniz kapiçino nane çikolata alacağınız tat ile yerli ve sahte tütünlerde asla alamazsınız.

3. Kömür. Hindistancevizi kabuğundan üretilen zararsız (kısmen)ve ateşi uzun süre giden kül üretmeyen kömür kullanın , odun kömürü kullanırsanız kül hep tütünün içine siz içtikçe kaçacak buda hem yanmasına hemde tadının bozulmasına sebep olacak.

Tavisyeler. Bu 3 madde dışında nargile'den alacağınız keyfi arttırmak için yapabilecekleriniz.
1. Nargile suyunu her nargileden sonra kesinlikle değiştirin.
2. Nargile suyunu soğuk su ve buz ilave ederek hazırlarsanız dumanın suda çözünme sıcaklığı düştüğü için daha kaliteli ve daha fazla duman elde edersiniz. Su ne kadar sıcak olursa o kadar az duman çıkar.
3. Mümkünse her tütün için farklı lüle kullanın , lüleler uzun kullanım sonrası atılıp değiştirilmesi gereken sarf malzemeleri ancak ömrünü uzatmak için mesela sık tükettiğiniz diyelim nane ve kavun için ayrı birer lüle olursa hem tat bozulmaz hemde daha uzun süre kullanırsınız.
4. Rakı ve Şarap ile nargile hazırlamak. Uyumlu nargile tütünlerinde nargile içerisine su yerine şarap veya rakı katarak aldığınız tadı ve hazzı arttırabilirsiniz , örnek üzüm-elma ile şarap. Anason Nane ile rakı uyumlu siz kendi damak tadınıza göre deneye yanıla bulabilirsiniz. Kapiçino ile karhve yapabilirsiniz mesela nescafe + bi t.kahvesi sıcak suda eritip sonra soguk su ile hacimlendirip koyacaksınız + buz tabiki.

Sormak istediğiniz başka birşey olursa buradan cevaplarım.
Yaşınız küçükse ve bünyeniz zayıf ise hiç tavsiye etmiyorum. Birkaç defa denediğimde başımı döndürdü, bir keresinde ise çok kötü yapmıştı, kendime gelmem en az 1 saatimi aldı. O günden beri hiç içmiyorum. Bunlar sağlığa çok zararlı ürünler. 1 nargile içmek 1 paket sigarayı içmeye denktir. Bunun da ciğerlerinize ne kadar zararlı olduğunu az çok tahmin ediyorsunuzdur umarım. Son karar sizin, böyle işlere kalkışmadan önce 2 kez düşünün, saygılar.
Bende tam tersi oldu. :D İlk içtiğimde 2 saat içtim gram bir şey olmadı. Sonrasında ne zaman gitsem 2 3 fırttan sonra kafam düşüyor. Artık zevkte alamıyorum zaten bıraktım.

Arkadaşlar merhaba, lüle hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar beni bilgilendirebilir mi? Kir
lüle hakkında ne biliyorsunuz içimi güzel mi ve en iyi küp köz markası hangisi?

Lüle konusu kullandığın tütüne bağlı bence. Anason içiyorsan kesinlikle toprak lüle ve kahveci takımında içmelisin. Adalya, şerbetli tarzı karışımlar kullanıyorsan sürekli farklı ürün içiyorsan samsaris cam lüle var onu kullanabilirsin bende var gayet memnunum. Takımında çelik ise bu bir artı çelik takıma koku aroma sinmez farklı aromalar içiyorsan bu önemli. Küp köz olarak da One Nation yada Kefo Gold kullanabilirsin. Facebookta 6k+ kişilik Nargile Kulübü adında bir grup var arkadaşım kurucularından ve Türkiye nargile piyasasındaki bütün satıcılar burada. Sende üye ol oraya bir post aç benden daha bilgili arkadaşlar da var hepsi cevaplar sorularını kafanda soru işareti kalmaz. Profesyonel içici ordakilerin çoğu öyle tanımlayayım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar tekrardan , bence nargile çok çok küçük olmadığı sürece boyunun bir önemi yok sadece estetik olarak görüyorum.

Bence terbiyesizlikle cevap verdiği felan yok. Hepimiz az çok ceptelefonu ve bilgisayardan anlıyoruz değilmi ? ama genede teknolojik bir cihaz alacağımız zaman çevremize veya forumlara yazıyoruz şu kadar bütçe var ne alayım diye. Demekki bazı şeyleri biliyorsak bile tavsiye alabiliyormuşuz.

Sağlık konusuna gelecek olursak ben üstte yazmışım sigara'dan nefret ederim ama keyif için ayda yılda bi nargile hoşuma gidiyor diye , bugun ilk okul çağından küçük çocuklara deli gibi çikolata şeker yediriliyor cips deriliyor cola içiriliyor , yine tüm şekerli gıdalar insanlar için en büyük risk. Şimdi bunlar yapılırken sıkıntı yok adamın bir nargile keyfine bence 1 kişi söyledi yeter 10 defa söylemenize gerek yok. Herşey zehir zaten bu dünyada önemli olan doz.

Neyse konuya bilgi katmayacak kişiler yorum yazmamalı bence. Sağlık konusunda'da 1 uyarı yeterli herkes biliyor evet zararlı.
Benim o gıdaların yenmesinin bir sıkıntı çıkarmayacağını ne zaman söylemişim ? Lütfen rica edeceğim bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın, varsa kanıtınız buyrun. İstediğim gibi de mesaj yazarım, bu sizi ilgilendirmez. Mesajımda herhangi bir sıkıntı görürseniz o zaman haklısınızdır, rapor edersiniz olur biter. Arkadaş tavsiye istemiş ben de verdim.

Lüle konusu kullandığın tütüne bağlı bence. Anason içiyorsan kesinlikle toprak lüle ve kahveci takımında içmelisin. Adalya, şerbetli tarzı karışımlar kullanıyorsan sürekli farklı ürün içiyorsan samsaris cam lüle var onu kullanabilirsin bende var gayet memnunum. Takımında çelik ise bu bir artı çelik takıma koku aroma sinmez farklı aromalar içiyorsan bu önemli. Küp köz olarak da One Nation yada Kefo Gold kullanabilirsin. Facebookta 6k+ kişilik Nargile Kulübü adında bir grup var arkadaşım kurucularından ve Türkiye nargile piyasasındaki bütün satıcılar burada. Sende üye ol oraya bir post aç benden daha bilgili arkadaşlar da var hepsi cevaplar sorularını kafanda soru işareti kalmaz. Profesyonel içici ordakilerin çoğu öyle tanımlayayım :)
Hocam çok teşekkür ederim hemen katılıcam gruba.Samsaris marka lülenin orjinal olanı 360 tl Uzman nargile de mevcuttu.Ben sahte olanını kullandım onun da duman performansı iyidi fakat bilemedim değer mi 360 tl Samsaris lüle için.Oduman marka travel n2 kullanıyorum çelik tüm ekipmanları.Lüle olarak da kefo kir lüle kullanıyorum 109 tl fiyata sahip .Benim kafamı kurcalıyan tek şey nargilenin boyutuydu, onada bir çözüm buldum videolarda.

Hocam çok teşekkür ederim hemen katılıcam gruba.Samsaris marka lülenin orjinal olanı 360 tl Uzman nargile de mevcuttu.Ben sahte olanını kullandım onun da duman performansı iyidi fakat bilemedim değer mi 360 tl Samsaris lüle için.Oduman marka travel n2 kullanıyorum çelik tüm ekipmanları.Lüle olarak da kefo kir lüle kullanıyorum 109 tl fiyata sahip .Benim kafamı kurcalıyan tek şey nargilenin boyutuydu, onada bir çözüm buldum videolarda.

Hocam n2 travel güzel bir takımdır. Boyutu ufak olabilir ama sorun oluşturacak bir durumu yoktur. Samsarisin bende de çakması var sıkıntı yok yani gidip 360 tl vermeye değmez. Dışı silikon içi cam sonuçta.

Hocam n2 travel güzel bir takımdır. Boyutu ufak olabilir ama sorun oluşturacak bir durumu yoktur. Samsarisin bende de çakması var sıkıntı yok yani gidip 360 tl vermeye değmez. Dışı silikon içi cam sonuçta.
Hocam bu marpuçun adı ne ve sipsisini nereden bulabilirim
Hocam bu marpuç lazım bana nereden bulabilirim

Dosya Ekleri

• CD8FCA2A-C391-4065-841E-A9F8E21C72CF.jpeg
    CD8FCA2A-C391-4065-841E-A9F8E21C72CF.jpeg
    121 KB · Görüntüleme: 94
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı