NASCAR'a ilgi neden az?

MESs¹¹

Kilopat
Katılım
29 Mayıs 2019
Mesajlar
4.041
Çözümler
38
Yer
Fransa
Forumda ve Türkiye'de ne güzeldir ki F1 kültürü az da olsa var, hatta kategorisi bile var fakat aratıp baktığımda NASCAR ile ilgili bir konu veya başka bir yerde yazı göremiyorum. NASCAR kültürü neden bu kadar az sizce? Sadece Amerika'da olduğu için ve F1'e göre biraz daha yavan bir spor olduğu için düşünüyorum? Gayet zevkli bana kalırsa. Benim için Nascar 1, F1 2. sırada.

Asıl sorum aranızda seven, izleyen var mı?

1617889662036.jpeg
 
Son düzenleme:
Bana 500 tur boyunca son gaz sola giden normal arabalar ilgi çekici gelmiyor. F1'de ise geçişler, arabaların tasarımları, pit stoplar, pistler daha ilgi çekici geliyor. Ayrıca NASCAR sadece Amerikada gerçekleştirilirken F1 Türkiye dahil dünyanın her yerine gidiyor.
 
Nascar Amerika dışında pek popüler olmayan bir seri. Bunun nedeni Nascar'ın Amerika'da köklü bir seri olması. Avrupa'da popüler Formula 1 ve LeMans'da aynı şekilde Avrupa'da kök salmış.

Bunun dışında oval pistlerin bize saçma gelmesi, NASCAR kelime anlamı dışında bir yarış serisine dönüşmüş olması bu faktöre katkı sağlıyor.
National Association for STOCK Car Racing. Yeni NASCAR araçlarının fabrika araçları ile uzaktan yakından alakası yok.
 
Bence F1 daha heyecanlı. Dünya çapında daha fazla seviliyor, pistler yine dünyaya dağılmış durumda. Pistlerin birbirinden farklı oluşu, farklı ayar ve lastik seçimi vs hep ufak heyecanlar. NASCAR konusunda pek bilgim yok ama tek düze geliyor pist tasarımından ve yalnızca ABD'de olmasından dolayı.
 
Gaza basıp direksiyonu 13 derece kırarak tutmak çok zor olduğu içindir belki.

F1'deki mühendisliği başka hiçbir motor sporunda görmedim ben.

Rally ve rallycross güzel, adamlar toprakta falan. Gerçek beceri gerektiriyor.
Endurance olayında adamlar mühendisliklerini ve pilotajlarını konuşturmaya çalışıyor.

NASCAR'da bunların hiçbirini göremiyorum ben.
 

Geri
Yukarı