Nasıl arkadaş edinilir?

Dostum üniversite okuyacaksan orada bulursun zaten. Sana tavsiyem sınava çalış üniversitede çok arkadaşın olur. Bu arada kurslara vs. giderek arkadaş edinebilirsin.

Abi sağ ol benim arkadaş edinme için 2 fırsatım var ya üniversite ya askerlik kafam var ya çok karışık çok - kurs olarak dil öğrenmek istiyorum fakat ailem çok cahil olduğu için bütün işleri ayrı eve çıkınca yapmak istiyorum - sorum şu olacak hem bir işte çalışıp hem de üniversite okunabilir mi?
 
neden korkuyorsun reis
Sosyal anksiyete var bende. Şimdi kötü bir üniversiteye gitsem ayrı dert, iyi üniversiteye gitsem ayrı dert. Birinin ortamı kesin fazla dandik kalacak, "benim burada ne işim var?" diyeceğim; diğerinin kalitesi de gözümü korkutacak. Her halükarda sosyalleşemeyeceğim. . Herkes deli gibi sosyalleşirken ben yine "sessiz eleman" olacağım.

Eğer imkanı varsa yurtdışında okurum. Kendi ülkemde iletişim problemi yaşayacağıma yurtdışında iletişim problemi yaşamak (doğal olarak) çok daha mantıklı bir seçenek gibi geliyor.
 
Sosyal anksiyete var bende. Şimdi kötü bir üniversiteye gitsem ayrı dert, iyi üniversiteye gitsem ayrı dert. Birinin ortamı kesin fazla dandik kalacak, "benim burada ne işim var?" diyeceğim; diğerinin kalitesi de gözümü korkutacak. Her halükarda sosyalleşemeyeceğim. Herkes deli gibi sosyalleşirken ben yine "sessiz eleman" olacağım.

Eğer imkanı varsa yurt dışında okurum. Kendi ülkemde iletişim problemi yaşayacağıma yurt dışında iletişim problemi yaşamak (doğal olarak) çok daha mantıklı bir seçenek gibi geliyor.

Aynıyız işte reis keşke Amerika'da doğsaydık şans olsa orta doğudamı doğardık.
 
Aynıyız işte reis keşke Amerika'da doğsaydık şans olsa orta doğudamı doğardık.

Ben coğrafyadan demiyorum. Sonuçta sosyal anksiyetesi olan yurtdışında da anksiyete yaşar. Yurtdışında insanlar sosyalleşmiyor mu? :D Ben onu yurtdışında yabancı olacağım için sosyofobik olduğum ortaya çıkmaz diye dedim. Yoksa ülkeyi terk edip n'apacağım yurtdışında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı