Hocam denizcilik de güzel mesela sen ne düşünürsün bilemem amaKusura bakmayın rütbeler hakkında pek bilgim yok MSÜ'den mezun olmayı düşünüyorum.
Hocam denizcilik de güzel mesela sen ne düşünürsün bilemem amaKusura bakmayın rütbeler hakkında pek bilgim yok MSÜ'den mezun olmayı düşünüyorum.
Hedefin MSÜ ise herhangi bir sağlık sorunun olmamasına dikkat et, benim arkadaşımı sırf tansiyonu yüksek çıktı diye elemişlerdi geri kalan her şeyi eksiksiz olmasına rağmen, hayallerin yıkılmasın sonra.
Önceden engeldi de şimdi biraz yumuşattılar diye biliyorum. Düşmeden kaynaklı ise bir sorun olacağını sanmıyorum ama jilet izi vb. şeyler varsa hiç girişme bile.Sağlık sorunum yok ama vücudumda düşmeden kaynaklı geçmiş yara izleri var sıkıntı olur mu?
Hocam denizcilik de güzel mesela sen ne düşünürsün bilemem ama.
Sağlık sorunum yok ama vücudumda düşmeden kaynaklı geçmiş yara izleri var sıkıntı olur mu?
Önceden engeldi de şimdi biraz yumuşattılar diye biliyorum. Düşmeden kaynaklı ise bir sorun olacağını sanmıyorum ama jilet izi vb. şeyler varsa hiç girişme bile.
Doğrulamak için baktım internetten şimdi, baktığım siteye göre; yara izi kıyafetten gözükecek şekilde ise 20 cm, kıyafetten gözükmeyecek şekilde ise 50 cm sınırı koyulmuş. Yüksek ihtimalle bir sıkıntı teşkil etmez ama dediğim gibi sen yine de bir akciğer grafisi çektir, kan değerlerine baktır, efor testine falan gir daha önce farkında olmadığın sorunlar olabilir.Yok sadece düşme yarası var ama 5 yaşında kasık ameliyatı oldum biraz zor görünüyor onun izi var.
Doğrulamak için baktım internetten şimdi, baktığım siteye göre; yara izi kıyafetten gözükecek şekilde ise 20 cm, kıyafetten gözükmeyecek şekilde ise 50 cm sınırı koyulmuş. Yüksek ihtimalle bir sıkıntı teşkil etmez ama dediğim gibi sen yine de bir akciğer grafisi çektir, kan değerlerine baktır, efor testine falan gir daha önce farkında olmadığın sorunlar olabilir.
Subaylık için seçenekleri söylüyorum çoğu kısaslar asb. İçinde geçerli.
Tsk da subay olabilmenin üç yolu var.
1-) MSÜ.
Eski adı ile harb okulu sınavlarına girer gerekli puan alır fiziki ve sözlü mülakatı geçer ve kursiyer olmaya hak kazanırsın.
2-) dış kaynak.
Sivil üniverisite okuyup mezun olan ve KPSS'ye girip belli bir puan aldıktan sonra dış alıma başvurup yine spor mülakat aşamalarını geçersen sutasak kursuna kursiyer olmaya hak kazanırsın.
3-) iç kaynak.
Sivil üniverisitelerden mezun olup yükümlü askerliğini yedek subay yani asteğmen rütbesi ile yapıp iç kaynak alımına başvurup muvazzaf subaylığa geçiş sınavlarına girersin.
Yazılı, spor ve mülakatdan oluşan üç aşamayı geçersen muvazzaf subay kursiyer olmaya hak kazanırsın.
Gelelim komando komando iki başarımı olan bir nitelikdir ünvandır bir sınıf değildir, iki başarımı bulunur.
1 komando temel kursu.
2 komando ihtisas kursu( rütbesinin önünde komando ibaresi varsa ihtisasdır bu kurs özel kuvvetler kursuna denk bir kurstur Türkiye'de sayıca azınlıkdırlar komando temel kursu ile karıştırmayın) subay asb katılabilir sadece bu kursa.
İc kaynak dediğimiz tahsis komando nitelikli muvazzaf subay alımı ile girersin Eğirdir dağ komando okulunda kursiyer olarak başlarsın komando başarımı zorunlurur 12 blok dersin vardir bir bloktan başarısız olursan komando olamazsın dolayısı ile subaylığında yanar evine dönersin.
MSÜ ve dış kaynakda içler farklı yardımcı sınıflar veya muharip sınıflar da olabilir veya düz piyade de olabilirsin.
2023 yılından sonra tüm subay asb komando kursu zorunlu kılındığına dair haberler var yani artık MSÜ ve dış kaynakda öyle ama ic kaynakda muvazzaf subaylik ve komando mix bir eğitim olduğu icin kursdan başarısız olman elenmek demek bu değişmedi.
Benim sana önerim yaşın genç sanırım MSÜ'ye gir ve kara kuvvetlerinden uzak dur puanından dolayı kkk gelecekse yardımcı sınıfları tercih et piyade komando ya hevesleniyorsunuz anlıyorum daha gençsiniz sosyal medya ve bilgisayar oyunları ile gerçekliği karıştırıyorsunuz bu zor ve elem dolu bir hayat.
Yazacak sayfalarca yazı bilmen gereken bir dünya bilgi var ben yoruldum birçok sorunu cevaplayacağını düşünüyorum yazımın. Bol şans.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.