Nasıl bilgisayar bağımlılığımdan kurtuldum

KeremKLCCC

Hectopat
Öncelikle merhaba ben önceden nasıl bilgisayarı bırakabilirim adlı bir konu açmıştım. Şimdi ise bıraktığım yolu size anlatarak (tam olarak bırakmadım süresini bayağı azalttım) bırakmak isteyenlerin bırakabilmesine yardımcı olmak istiyorum.

İlk baştan evdeki küçük sorumlulukları kendiniz alın Örneğin: Evdeki kuşun yemini suyunu Full'siz ayarlayın kontrol edin.

Buna alıştıktan sonra kendinize uygun bir plan çıkartın. Günlük bir plan. Örneğin:
Sabah kalkıştan sonra 1 saat boyunca dışarıda yürüyüş. Gelince duş alıp kahvaltı yapma. Pomodoro tekniği ile 2 saat boyunca ders çalışma.(Bu noktada evdeki annenizin yaptığı bir işi siz devralabilirisiniz. Örneğin: Kıyafetleri makineye koyma-çıkartma)Bu yerden sonra sosyallik için zaman ayırabilirsiniz. Örneğin: Arkadaşlarla buluşma Evde aileyle zaman geçirme telefonda arkadaşınla konuşma vs. Bundan sonra bilgisayarı kullanabilirsiniz ama tek bir şartla planınızdan atladığınız bir nokta var mı diye kontrol ederek. Benim tavsiyem oyunu azaltmanız tabii oynayabilirsiniz ama benim tavsiyem: Bir Netflix hesabı satın alıp(yoksa eğer)dizi-film izleyerek vakit geçiremek.

Bu planı kendinize göre tasarlayabilir değiştirebilirsiniz. Umarım isteyen herkes bırakabilir. İyi günler.(Eğer yanlış yazdığım bir yer varsa kusuruma bakmayın)

Şu anda bilgisayar bağımlısı değilim, ama eskiden ben de öyleydim. 8. sınıfta TEOG sınavının deneme tahtası seçilmiş bir öğrenci olarak sınava çalışmak adına Google ve Microsoft hesabım dışında tüm hesaplarımı dondurdum/kapattım. Derslerimi asla kendi odamda yapmadım zira bilgisayarım benim odamdaydı. Böyle böyle hallettim bu ''hastalığı''.

Ama keşke herkes için bu kadar kolay olabilse. Tavsiyeyi almaktan çok uygulayabilmek önemli. Ancak herkeste bu irade olamayabiliyor. Çünkü sigara, alkol veya diğer zararlı maddelerden pek farkı yok benim düşüncemle. Umarım herkes bu bağımlılığı atlatır. Hiç bağımlısı olmamak en güzeli tabii. 🙂

Bir süredir bende çok rahatım bu konuda. Bilgisayar çok eski olduğu için, eski oyunları (CS1.6, GTA SA, GTA3, Half-Life serisini) akıcı oynatsada, insan bir süre sonra sıkılıyor. Gece vardiyası ağır işte çalışıyorum hamal olarak, eve gelip yatıyorum, akşam oldumu yemek işe gidiş döngü olduğu için sıkıntı çekmiyorum.

Klasörde gezineceğine oyunda gezin. Karanlık sahnelerde gezin tavsiyem.
Ben 2014'de yendim bu bağımlılığı. Ayrıca korsan oyun oynadığımdan dolayı oynadığım oyunlar Singleplayer oyunlardı. Haliyle birçok defa bitirdiğim bir oyunun yüzüne bakmayıp, yeni oyunda bulamayıp boş boş klasörlere bakardım. Dediğim gibi, oyun diye sınırlamamak lazım. Onlar sadece bağımlı olmamızı sağlar, ama oyun oynamayı bıraksak bile bağımlılık devam edebiliyor. Tıpkı sigaraya başlayanların aslında arkadaşlarının gaza getirmesiyle olduğu gibi. :)

Zamanla düzeliyor bu. Oynayacak vakit ve ruh hali bile zor buluyorsunuz çalışıp evlendikten sonra. Virüs sağolsun bir süre eski oyunculuk dönemlerime dönebildim :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı