Nasıl bir oyun çıkmasını isterdiniz?

• Konuyu başlatan shush
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 151
  • Görüntüleme 6.180
GTA benzeri bir oyun dünya haritasının aynısını Flight Simulator mantığı gibi oyunda her bölgeye gidildiğinde o bölgenin verisini Google haritalardan indirsin ama kaç GB olur bilinmez 😂😂

Size bir şans veriliyor diyelim. Piyasada hiç olmayan (veya olan ama yetersiz) bir oyun çıkaracaksınız. Hayal gücünüzü kullanmak serbest. İsterse oyun TB'larca olsun. Ne hakkında, hangi konuda, nasıl bir oyun dilerdiniz?

Örneğin: Hearts of Iron 4 gibi ama savaşlarda asker olarak yer alınabiliyor. Savaş hangi bölgede ise harita da ona göre değişiyor.

belki ilerideki büyük oyunlara ilham kaynağı oluruz. İlham isteyen yapımcılar için faydalı bir konu olabilir.

Hocam zaten var. Ama HOI 4 gibi değil. Ben bütün dünyayı kapsayacak haritada gezebileceğimiz her eve giriş çıkış yapabileceğimiz bir oyun isterdim. O oyunda meslekler olabilir ona göre para kazanılabilir ve oyuna her insan sadece kimlik kartıyla girebilir. Hapise mi düştün geçmiş olsun oyunun bitti öldün mü oyun bitti. Her şey aynı gerçek hayattaki gibi olmalı. Mesela hastanede tedavi altındasın tedavi bitene kadar sen iyileşemeyeceksin ya da seyahat ediyorsun gerçek hayat süresi kadar olacak.

Hocam zaten var. Ama HOI 4 gibi değil. Ben bütün dünyayı kapsayacak haritada gezebileceğimiz her eve giriş çıkış yapabileceğimiz bir oyun isterdim. O oyunda meslekler olabilir ona göre para kazanılabilir ve oyuna her insan sadece kimlik kartıyla girebilir. Hapise mi düştün geçmiş olsun oyunun bitti öldün mü oyun bitti. Her şey aynı gerçek hayattaki gibi olmalı. Mesela hastanede tedavi altındasın tedavi bitene kadar sen iyileşemeyeceksin ya da seyahat ediyorsun gerçek hayat süresi kadar olacak.
Bunu da düşünmüştüm, evet. Çok güzel olurdu gerçekten. Profil oluşturup gerçek dünya işlerken yan bir dünyada oynanılabilir. Veya aynı dünyada farklo profiller canlandırılabilir.

Bunun çok oyunculusunun çıktığını düşünsenize. Sallıyorum herkes TC kimlik numarası ile giriyor. Her ülkenin insanları kayıt için kimlik numaralarını vermek zorunda. Yurtdışına çıkmak için oyun içi pasaport gerekiyor. Suç işlerse yıllarca hapiste banlı kalıyor. Mesleklerin olması şart, bu yüzden herkes bir şeyler öğreniyor falan gayet güzel olurdu. Arada ek gelir için birilerine rol paslamak gerekiyor. Oyun içerisinde aile kurabiliyor olabiliyoruz. Daha zengin RP için bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelme seçeneği var.

Öf be, ne oyun olurdu...

Bunu da düşünmüştüm, evet. Çok güzel olurdu gerçekten. Profil oluşturup gerçek dünya işlerken yan bir dünyada oynanılabilir. Veya aynı dünyada farklo profiller canlandırılabilir.

Bunun çok oyunculusunun çıktığını düşünsenize. Sallıyorum herkes TC kimlik numarası ile giriyor. Her ülkenin insanları kayıt için kimlik numaralarını vermek zorunda. Yurtdışına çıkmak için oyun içi pasaport gerekiyor. Suç işlerse yıllarca hapiste banlı kalıyor. Mesleklerin olması şart, bu yüzden herkes bir şeyler öğreniyor falan gayet güzel olurdu. Arada ek gelir için birilerine rol paslamak gerekiyor. Oyun içerisinde aile kurabiliyor olabiliyoruz. Daha zengin RP için bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelme seçeneği var.

Öf be, ne oyun olurdu...
Bir de oyuna giren herkesin mikrofonu olmak zorunda oyunu kasmadan oynayabilmeli ayrıca sansür diye bir şey de olmamalı.Her şey gerçek dünyada nasıl oluyorsa oyunda da aynı olmalı.

Gerçek hayat oyunu. Mesela diyelim Türkiye'de bir karakter seçiyoruz ve günlük hayatı yaşıyoruz. Tabii hileside olucak. Yapıcaksın para hilesi, yaşıcaksın hayatı.

Bannerlord çıksın isterdim, ama her şeyiyle bitmiş olarak.
Artık çok kolayca istediğimiz modu yükleyebildiğimiz, bu modların her sürümde güncellendiği, kendini tekrar etmeyen farklı görevleri olan, daha mantıklı diplomasiye sahip, kral oldugunuzda halkın size köylü gibi davranmadığı bir Bannerlord...
Co-op da oynanabilse tadında yenmez.

Oyunun ana karakterinin doğuşundan itibaren yetişkinliğine doğru süren her dakikasında bazen dram bazen aksiyon olan bir oyun isterdim
ama bebekliğinden itibaren karakterin gelişimi gözlenecek.
oyunun ana karakteri istediği olay da bulunabilecek
yani geçmişe gitme şansı olup mesela atıyorum geçmişte o bir savaş oldu ya da birisine haksızlık eldi fln
onları yönetebilecek ama kendini belli etmeden yani orda bulanacak ama
farklı bir karakter üzerinden olaya etkisi olacak direk kendisi değil

daha yazardım da bu kadari kafi böyle bir oyun olmaz zaten

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı