Nasıl daha ciddi bir insan olunur?

aliyilmazx

Decapat
Merhaba ben 15 yaşındayım ve kısa süre içerisinde 16 yaşına gireceğim. Kendimi bildim bileli eğlenceli, fazlasıyla şaka yapan her şeye gülen bir insanım ve aslında bu beni rahatsız etmiyordu fakat liseye başladığımda yaptığım fazla gereksiz şakalar ve saçma hareketlerim yüzünden arkadaşlarımı rahatsız ettim ve arkadaşlarım arasında dışlandım ve bu da 10. sınıfın başında okul değiştirmeme neden oldu. Şimdi önceki okulumdaki kadar saçma hareketlerim olmasa da bazen yine aptallıklarım tutuyor fakat ben gerçekten olgunlaşmak ve bu saçma hareketlerden kurtulmak istiyorum. Bana başkaları için değişmene gerek yok gibi şeyler söylemeyin, ben kendim için değişmek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun vardı. Kendimi öyle kontrol edemiyor ve yersiz şakalar yapabiliyordum.
Ben susmayı tercih ettim. Destek almanız fena olmaz.

Kendi kendini kontrol etmeyi öğrenebilirsin kardeşim. Aklına o tarzda bir şey geldiğinde yapmamayı deneyebilirsin. Zaten zamanla o şakaları unutursun. Başlangıçta tüm şakalarını kendine saklayamayabilirsin ama zamanla azaltacaksındır.

Susup olaylara çok dahil olmayınca, şakalarına veya muhabbetlerine çok yüz vermeyince, ama kaya gibi de olmadan, sıradan tepkiler vererek işi çözebilirsiniz.

Olay, nasıl bir insan olduğun değil; kimlerin yanında nasıl davrandığınla ilgili. Herkesin her şeyiyle alay eder olup olmayacak yerlerde ağzına geleni konuşursan, evet, dışlanırsın. Ama biraz daha kendince ağırbaşlı olup yerinde, normal ve kimince havalı davranırsan, o saçma sapan espri yapan garip çocuk olmaktan çıkar, herkesin sevip saydığı, samimi gördüğü, istediği şekilde rahat konuşabileceği o iyi çocuk olursun. Kendini bu kadar sorguladığın için inanmıyorum ki kötü bir insansındır ama hayatta bu da bir dönem; karakterlerimiz değişiyorken olabiliyor ve lisede bazen insanlar birbirini sadece sevmediği için sevmez. Sen mükemmel de olsan o insanlar seni sevmeyebilirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı