Nasıl daha fazla şınav çekilir?

clarkberk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar ben en fazla 10 tane nizami şınav çekebiliyorum. Yanlış bilmiyorsam nizami şınav göğsümüzü yere değdirerek yaptığımız şınavdı. Sizce nasıl daha fazla şınav çekebilirim? Antrenman önerisi olan var mı? Sizce günde sabah öğle akşam 10 olmak üzere toplam 30 tane şınav gelişmek için çok az mı olur yoksa yapsam faydası olur mu?

Merhaba arkadaşlar ben en fazla 10 tane nizami şınav çekebiliyorum. Yanlış bilmiyorsam nizami şınav göğsümüzü yere değdirerek yaptığımız şınavdı. Sizce nasıl daha fazla şınav çekebilirim? Antrenman önerisi olan var mı? Sizce günde sabah öğle akşam 10 olmak üzere toplam 30 tane şınav gelişmek için çok az mı olur yoksa yapsam faydası olur mu?

Sabah-öğle-akşam yapmak yerine günün tek bir saatinde 3 set 8 tekrar yapın, daha çok faydalı olur.

Ya olurda sadece şınav ile çok iyi şekilde gelişemezsin ama güçlenirsin spor salonu gitme imkanın varsa git kendine göre program yap mesela pazartesi göğüs omuz pazu sali arka kol karın gibi işte bu sayede vücudun şekil alır güçlenirsin şınav da iyi çekersin.

Öncelikle tekniği bilmek lazım. En doğru şınav tekniği MSB'nin sayfasında MSÜ öğrencilerinden mülakatta istedikleri şınavdır. Geriye sadece çalışma kalıyor, şınavı elinin sadece içi değil tamamında hisset, koşu yap vücudun sadece üstünü değil altını da çalıştır, dinamik ol. Şınav kolay ulaşılan ama çok önemli bir harekettir.

Hocam şınavda bana göre set met hikayedir. Şınavı gündelik hayatta su içmek gibi yemek yemek gibi rutin bir şey yapar gibi yapacaksınız. Ben şahsen öyle başladım. İlk başta 2 tane zor çekiyordum şu an ortalamam 25 30 arası.

Sabah-öğle-akşam yapmak yerine günün tek bir saatinde 3 set 8 tekrar yapın, daha çok faydalı olur.
Hocam yani mesela örnek olarak 20:00 saatinde 8 tane şınav sonra dinlenip 8 şınav sonra tekrar dinlenip 8 şınav böyle değil mi? Peki neden daha çok faydalı olur sabah öğle akşam yapmaktan farkı nedir?

Hocam şınavda bana göre set met hikayedir. Şınavı gündelik hayatta su içmek gibi yemek yemek gibi rutin bir şey yapar gibi yapacaksınız. Ben şahsen öyle başladım. İlk başta 2 tane zor çekiyordum şu an ortalamam 25 30 arası.
Hocam ama hangi şekilde yaparsam gelişebilirim onu merak ediyorum. Peki günde her 30 dakikada bir veya 1 saatte bir 10 şınav çeksem çok mu zorlanmış olurum?

Hocam yani mesela örnek olarak 20:00 saatinde 8 tane şınav sonra dinlenip 8 şınav sonra tekrar dinlenip 8 şınav böyle değil mi? Peki neden daha çok faydalı olur sabah öğle akşam yapmaktan farkı nedir?

Fizyolojik ve kavramsal olarak sizi tatmin edebilecek bilgi birikimine sahip değilim fakat bu şekilde yapıldığında kasa dinlenme süresi sağlanır, bir de üstüne sağlam bir uyku çekerseniz çok çok daha iyi olur. Tabii dediğiniz gibi de yapabilirsiniz ancak dinlenme açısından bu şekilde daha faydalı. Ayrıca fitnessda da hareketler bu şekilde yapılıyor.

hocam sabah öğle akşam kasları dinlendire dinlendire yaparsanız güzel olur tabi ilk başta vücudu alıştırmak önemli.Mazallah omzu sakatlarsanız sekteye uğrar herşey

Technopat Haberler

Geri
Yukarı