Nasıl daha güçlü olurum?

Rafa_2552

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar daha önce hiç kas yapmadım çok güçsüzüm. Yarım şınavı bile çekerken bile zorlanıyorum ve şınav çekerken 10'a zor ulaşıyorum 9'a bile geldiğimde cehennemden çıkmış gibi hissediyorum. Hele eller boyunda diz kapalı mekik hiç çekemiyorum 3 - 4 tane çektiğimde bile boynum tutuluyor. Barfix denemedim bile yapamam zaten. Plank 1dk yapıyorum ama canım çıkıyor. Şınav ve plankta tam pozisyon alamıyorum kalçam hep daha arkada oluyor karın kasım hiç yok. Yaşım 13, 72 kiloydum ama hastalıkta 70.6'ya düştüm 1.69 boyundayım. Nasıl daha güçlü olabilirim?

Arkadaşlar daha önce hiç kas yapmadım çok güçsüzüm. Yarım şınavı bile çekerken bile zorlanıyorum ve şınav çekerken 10'a zor ulaşıyorum 9'a bile geldiğimde cehennemden çıkmış gibi hissediyorum. Hele eller boyunda diz kapalı mekik hiç çekemiyorum 3 - 4 tane çektiğimde bile boynum tutuluyor. Barfix denemedim bile yapamam zaten. Plank 1dk yapıyorum ama canım çıkıyor. Şınav ve plankta tam pozisyon alamıyorum kalçam hep daha arkada oluyor karın kasım hiç yok. Yaşım 13, 72 kiloydum ama hastalıkta 70.6'ya düştüm 1.69 boyundayım. Nasıl daha güçlü olabilirim?
Dediklerin acı olmadan olmaz zaten. Spora başlıcaksın başka çözümü yok güçlü olmanın , obez olursanda güçlü olursun ancak senin amacın kas. Boynum tutuluyor vs. demişsin günlük olarak esneme hareketleri ile başla tüm vücut için. Kas yapmak için ise eğer spor salonuna gidemem dersen ya eve bi ağırlık seti alabilirsin yada günlük şınav , mekik , barfiks çubuğu alarak yavaş yavaş şınav mekik sayını arttırırsın.

Ağırlık kaldırmaya başlaman lazım ben de ilk başladığımda neredeyse hiç çekemiyordum spora başladım 1.ay sonunda 30'a yakın çekmeye başlamıştım

Önce dizlerinin üstünde şınav çek. Herkes güçlü olamaz, erkek gibi güçlü olmayı isteyen o kadar kadın var ki. Ben mesela kilo alamıyorum, senelerdir kilom hep aynı.
Barfiks için, esneyen lastikler var, spor malzemeleri satan bir mağazadan bulabilirsin. Onu alıp bağla, sonra da aşağıdan ayağına tak. Barfiks çekmen böylelikle kolaylaşacaktır.

Güçsüz sayılmazsın ben şınav çekemiyorum🤣😂 ama ağırlık kaldır.

Güçlüden kastın iri yarı olmaksa ağırlık kaldırırken çok kilo koyup az tekrar yapman lazım. Estetik bir vücut istiyorsan az kilo çok tekrar ile kendini tüketmen lazım. Şınav olarak da yarım şınav çek, bir süre sonra tam şınav çekebilecek hâle gelebiliyorsun zaten.

Başladım işe yaradı az çok 4 aydır basıyorum kaslandım yağ oranım azaldı. Skinny-fat'den estetik bir vücuda geçiş sağladım kendime olan saygım tavan yaptı. Aktif olarak 16 yaş 68kg 180 boy.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı