Nasıl ders çalışılmalı?

Wabi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar uzun zaman sonra kendimi mal hissetmeye başladım. Diger insanlar sunger gibi emerken ben anca bos teneke gibi bakiyorum. Isin ucunda ders calismak denen şey var fakat icimde heves yok yani gozunuzu seveyim hangi yapay zeka olmayan canli 4 yilin tum mufredatini ince ince bilecek ve o sorulari yapacak? Bunlarin aradiginin insan olduguna emin miyiz? Cidden YKS'ye evinde saatlerini verip calisan arkadaslarim motivasyonu nereden aliyorsunuz ve calisma stilinizi yazarsaniz cok memnun olurum inşallah hedefinizden bile iyilerini kazanirsiniz.

Çoğu insanda yok işte o çalışma hevesi bu durumda disiplin devreye giriyor. İşte hangi durumda olursan ol çalışcan. Sevdiğin insanlar için v.s yapabilirsin. Ya da ne bilim hiç mi kendini güzel bir ünide hayal etmedin

Herşey bir anda olmuyor çalışma disiplini çok önemli ilk önce anlatılan konuyu pekiştirmek lazım yani konu anlatımı dinlemek ardından soru çözümü eğer soru çözmeyi yarına veya sonraya bırakırsan hiç bir anlamı kalmaz anlamadığın konuyu anlayana kadar dibine dibine çalış çözemediğin soru elbet olacak ama senin çalışmanı veya moralini bozmayacak bu soruları rakibin olarak düşün istediğin hedefe ulaşmak için bu rakipleri yenmen gerekiyor bu soruları hocana sorabilirsin veya üzerine yoğunlaşıp nerede hata yaptığını anlamak için çok fazla çalışman gerekebilir. Her ünite sonu da deneme çözmeyi ihmal etme eğer çalışma programın yoksa oluştur veya rehber öğretmeninden isteyebilirsin. Umarım hedefine ulaşırsın. İyi çalışmalar.

Ben de bazen aynı hissediyorum. Vicdanım rahat etmiyor. Verimli çalışamasam bile en az 2 saat çalışmaya çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar uzun zaman sonra kendimi mal hissetmeye başladım. Diger insanlar sunger gibi emerken ben anca bos teneke gibi bakiyorum. Isin ucunda ders calismak denen şey var fakat icimde heves yok yani gozunuzu seveyim hangi yapay zeka olmayan canli 4 yilin tum mufredatini ince ince bilecek ve o sorulari yapacak? Bunlarin aradiginin insan olduguna emin miyiz? Cidden YKS'ye evinde saatlerini verip calisan arkadaslarim motivasyonu nereden aliyorsunuz ve calisma stilinizi yazarsaniz cok memnun olurum inşallah hedefinizden bile iyilerini kazanirsiniz.

Hocam ben sizin yerinizde olsam bir genel deneme çözüp ben neyim napıyorum diye bakardım eksiğime göre bir hoca bir kitap seçerdim ilerlerdim insanların ne yaptığından çok kendinize bakarsanız yol alırsınız.

Çoğu insanda yok işte o çalışma hevesi bu durumda disiplin devreye giriyor. İşte hangi durumda olursan ol çalışcan. Sevdiğin insanlar için v.s yapabilirsin. Ya da ne bilim hiç mi kendini güzel bir ünide hayal etmedin
Bana kalsa suanda dagda kuzularla meliyodum hocam coban olmak vardi simdi sehrin cilesinden cok ama mecbur arkadaslarin tavsiyesine uyucam bunun cok bir cozumu yok gibi geldi bana elimden geldigince konu anlatimi dinlerim ama su YKS calisiyorum doyecek seviyeye degil.

Bana kalsa suanda dagda kuzularla meliyodum hocam coban olmak vardi simdi sehrin cilesinden cok ama mecbur arkadaslarin tavsiyesine uyucam bunun cok bir cozumu yok gibi geldi bana elimden geldigince konu anlatimi dinlerim ama su YKS calisiyorum doyecek seviyeye degil.
Arkadaşların tavsiyesine uyma bence ne biliyolarda veriyolar ki tavsiye yaşıtsınızdır büyük ihtimalle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı