Nasıl ders çalışma alışkanlığı kazanılır?

acele etmene gerek yok, bunu bil. daha önünde uzun zaman var, aktif olarak işlediğin konuları kavramakla başla. böyle yapmazsan yks'ye çok konu birikir, 9. sınıf konularından başlamak zorunda kalırsın. her şey birbirine girer, 10. sınıf 2. dönemlerine veya 11. sınıf başlarında tyt ve ayt konularına atılmanı öneririm. acele etme, kavrayarak ilerle. kendi kişisel hayatına göre bir program yapmayı unutma, düzensiz çalışamazsın, başarılar
 
Şu an önerebileceğiniz çalışma programı tarzı bir şey var mı acaba? Günde XXX kadar soru, gibi...

Ben belli başlı kalıplara karşıyım. İnsana kendi ihtiyacına göre çalışmalı. Ben kendi deyimimle " vurdurarak çalışıyorum". Diyorum bak çalışmazsan bunlar olur. Etrafında çok örnekleri var. Gelecekte pişman olursun. Ama her şey çok geç olur tarzı. Vurdura vurdura beynimi çalışmaya itiyorum. Bir nevi kendimi tehdit ediyorum. Ama artık gerek kalmıyor. Sınavlara bıçaklı katil. Ders kitaplarına kurtarıcı melek gözüyle bakıyorum.
 
Her şeyden önce, bir hedef belirleyin. Bu sene +90 ortalama yapmak, X üniversitesinde Y bölümü okumak, YKS sınavında Z sıralama yapmak gibi. Bir hedefiniz olmazsa ilk takıldığınız anda düşersiniz her şey gider. Hedefiniz olursa da düşseniz bile kalkmak için canınızı dişinize takarsınız.
Hedefi hallettik diyelim, şimdi program yapma zamanı. Programlar tamamen kişiden kişiye değişir. Bu yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Youtube üzerinde program hazırlamak için bir sürü video var. Ayrıca biraz alışkanlık kazandıktan sonra şu saatin altına düşmeyeceğim diyeceğiniz bir saat belirleyin. Benim için altına düşmemem gereken saat 3 saat. Geçen sene 2 saat civarı çalışıyordum. Ben de 10.sınıfım.
Son kısım ise disiplin kısmı. Programımda yazanları tamamlamadan, şu konuları bitirmeden dizi izlemeyeceğim, Instagram'a/Twitter'a girmeyeceğim gibi yasaklar koyarsanız çok güzel olur. İşin ucunda bir ödül olduğu için daha motive çalışırsınız. Forest uygulamasını süreklilik sağlamanız için öneririm. İsterseniz Pomodoro denen teknik ile çalışmayı deneyebilirsiniz. Ben denedim, yapamadım. 25-5 bana uygun değil. 60-10 olarak daha düzenli çalışıyorum. Deneye yanıla siz de kendi düzeninizi bulacaksınızdır. Başarılar dilerim. Pes etmeden devam edin, elbet sonucunu alacaksınız.
 
Hocam kendini kırbaçlaman lazım(zorlamak anlamında yazdım denemeyim), öyle eğlenerek ders çalışılmaz.
Kendini zorlayacaksın ve çalışırken internete erişimi olan bir cihaz yanında olmamalı.
Çalışılır. Dersler eziyet olarak değil de bilim olarak görülmeli, matematik'in saçma sapan konuları hariç eğlencelidir de.
 

Geri
Yukarı